✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ķīniešu pilsētu kartes

2011. gada 21. februārī, 12 komentāri

Vienā dienā, iespējams, kāds no vietējiem biznesmeņiem izdomāja paprovēt savākt septiņdesmit astoņus miljonus mākslinieku un likt katram uzzīmēt vienu pikseli, attēlojot lielākās Ķīnas pilsētas izometriskajā projekcijā. Galu galā, tas takš neko nemaksā :) Rezultāts ir mindblowing. Diemžēl, tā kā Ķīna dzīvo pati savu dzīvi un viņiem nav nepieciešamības savu krāniņu samērīt ar citiem mazajiem brālīšiem un māsiņām (lasi - Google), tad nekādu sevišķu saprotamiem burtiem uzrakstītu informāciju man atrast neizdevās, ja neskaita viņu pašu korporatīvo lapu.

Putna ligzda izometriskajā projekcijā

Izcils piemērs tam, kāds ir Ķīnas potenciāls - ja jau šāds projekts spēj pastāvēt un attīstīties... Kopējo veiktā darba apjomu apjaust ir pagrūti, taču tur ir (laikam) visas lielākās Ķīnas pilsētas. Un pietiek vienā no tām pazūmot iekšā/ārā, lai gūtu mazu nojausmu par grandiozitāti...

Papildināts nākamajā rītā. munky korekti norādīja, ka pretēji manām iedomām, Baidu izometriskā Šanhajas karte nav tā pati Edushi Šanhajas karte. Baidu gadījumā detalizācija ir stipri lielāka un mazliet salīdzinot ar satelītkartēm, izskatās, ka atbilstība reālajai situācijai arī ir augstāka. Diemžēl, tā kā man skolā aizmirsa iemācīt ķīniešu valodu, iekš Baidu atrast kaut ko citu bez Šanhajas kartes nespēju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Ivars

2011. gada 21. februārī, plkst. 14:22

Pirma asociacija ar Transport Tycoon :)

Gravatar munky

2011. gada 21. februārī, plkst. 17:00

Viņi laikam savā starpā sacenšās - http://goo.gl/ZcllM

Gravatar laacz Autors

2011. gada 21. februārī, plkst. 18:24

munky, man šķiet, ka baidu izmanto edushi kartes.

Gravatar munky

2011. gada 22. februārī, plkst. 08:12

Detalizācija edushi kartēm atpaliek, zoom level's starpība, attēla kvalitātes starpība un vēl daudz sīku detaļu. Manuprāt baidu kartes nav edushi kartes.

Gravatar laacz Autors

2011. gada 22. februārī, plkst. 08:35

munky, tik tiešām nav, un, jā, - izskatās, ka Baidu kartēm detalizācija ir stipri augstākā līmenī.

Gravatar Uldis

2011. gada 22. februārī, plkst. 12:17

Projekts jau izklausas interesants, tik žēl tiešām, ka nav normālā valoda (Eng.) :) Latvijā gan šaubos, ka kāds to darītu pa velti, kautvai Rīga ir entās reizes mazāka.

Gravatar atis

2011. gada 22. februārī, plkst. 18:26

Vispār jau vienkārši, būvējot (vai veicot pārbūvi) jāiesniedz 3d modelis vienotā formātā, kurš pēctam renderējas no noteikta leņķa. Ja nu pēc 10 gadiem paliek neuzzīmētas ēkas tad ar tām atsevišķi vienojās vai vienkārši pieprasa modeli uzzīmēt :)

Gravatar sivns

2011. gada 22. februārī, plkst. 22:11

Aiz neko darīt jau, protams, var arī zīmēt pa pikseļiem, bet nu kāpēc gan neizmantot vecās labās aerofotogrāfēšanas iespējas, kā, piemēram, norvēģi? http://kart.gulesider.no/m/IHSrr

Gravatar laacz Autors

2011. gada 22. februārī, plkst. 23:18

sivns, tāpēc kā norvēģis par pikseli noplēsīs deviņas ādas, kamēr ķīnietis par to pašu naudu uzzīmēs pilsētu :)

Gravatar noisex

2011. gada 23. februārī, plkst. 15:10

Nu jaa varetu kadu game engine uzlikt vel pa virsu :D

Gravatar normunds

2011. gada 23. februārī, plkst. 21:16

@noisex: ugu - ferma šanhajas pievārtē būtu kruta :)

Gravatar Krotow

2011. gada 24. februārī, plkst. 19:09

SimCity Shanghai Edition - karte jau gatava, vēl jāpalaiž mazi javaskriptā kustināmi autiņi, vilcieniņi un pāris spaiņi ķīniešu :)