✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Tukšā ķivere

2011. gada 10. martā, 22 komentāri

Šodien internetos piefiksēju saiti uz vienu no bērnības šausmu multenēm - “Dillī Dallī piedzīvojumi Perpendikula valstībā”. Tad kolēģis atgādināja par “Vecā sētnieka piedzīvojumiem”, kas gan par nožēlu nav internetā atrodama iesaitējamā formā. Šīs divas multenes man bija bērnības trauma. Perpendikuls un atkritumu vīrs man murgos rādījās. Kad pa televizoru kādu no šīm rādīja, es apzināti devos prom.

Pēdīgi tviterī glupais iedalīja fantastisku animācijas leļļu meistardarbu no tā paša 1971. gada: “Tukšā ķivere”. Visi par to zin, taču man nebija ne jausmas :) Izskatās, ka pa vidu kaut kas ir izgriezts, kas gan neliedz baudīt to arī saīsinātā formā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar drons

2011. gada 10. martā, plkst. 18:31

Links "Dillī Dallī piedzīvojumi Perpendikula valstībā" rāda to pašu "Tukšo ķiveri".

Gravatar Ieva

2011. gada 11. martā, plkst. 11:20

Dillī Dallī man tīri labi patika un tas atkritumu vīrs arī, jo bija sajūta, ka pie manis tāds nenāks. Man lielāka trauma ir no multenes par bruņurupučiem, kas netika pāri ceļam, kā arī klasiskā bērnu šasmene par ezīti miglā.

Gravatar antons

2011. gada 11. martā, plkst. 12:13

Nesen liekot savam puikam multenes, nejauši arī uzliku Dillī Dallī. Un, jā..atcerējos, ka pats to esmu ar šausmām skatījies. Varbūt labāk viņam vairs to nerādīt..

Gravatar auzas

2011. gada 11. martā, plkst. 12:56

Šitais Dillī Dallī tiešām bija baiss gabals. Ja jau neesmu vienīgais, kam bija bail no perpendikula, tad bērniem laikam labāk nerādīt ... Pēc šitā jāpaskatās kas mierīgāks - http://www.youtube.com/watch?v=9M3G18hT84w&feature=player_embedded

Gravatar Ivars

2011. gada 11. martā, plkst. 13:08

Tagad, kad bērnu uztvere ir norūdīta ar, piemēram, Happy Tree Friends http://www.youtube.com/watch?v=dLLNKpJrHro , nekāds Perpendikuls viņus nespēs nobiedēt:)

Gravatar laacz Autors

2011. gada 11. martā, plkst. 13:12

Ivar, HTF ir vardarbības eskalācija, kas izriet no visiem Tom&Jerry un līdzīgajiem (ieskaitot PSRS analogu "Ну, погоди!"). Perpendikula un citu tā laika Rīgas bērnu animācijas filmu scenāristu galvenais trumpis bija psiholoģiskā diskomforta radīšana, kas ir daudz nežēlīgāk un biedējošāk.

Gravatar Ivars

2011. gada 11. martā, plkst. 13:31

HTF kā šausmenes paraugs bija domāts joks:) Ezītis miglā u.c. filmiņas ir ļoti hičkokīgas, bet tev labāk zināms, vai tās joprojām spēj paņemt informācijas pārbagātībā augošus bērnus.

Gravatar capsx

2011. gada 11. martā, plkst. 17:51

vainu es nebiju paaraak mazs, vainu vienkaarshi nebijos vecais seetnieks man veeljoprojaam skan - nauda kraajas, rublhi kraajas, vienci divi, triisi chetri ... patika kaa tas veidojums visus panheema priekshaa :)

Gravatar j.v

2011. gada 11. martā, plkst. 19:48

Super multene! Žēl, ka īsināta. Starpcitu, nobeiguma teksts - hm, mani viņš noliedz, bet savam tuvākam palīdz.

  • populāra dziesmiņa ar mainītiem vārdiem - ja Tev deguns zils, tad zini, turnav vainojami lini, vai,vai, vai ...

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2011. gada 12. martā, plkst. 00:21

Nu gan Laacz no mēnes nogāzies ;-)

Gravatar BigUgga

2011. gada 12. martā, plkst. 07:16

Laikam var iedalīt - tie, kam traumatizējoši šķita sētnieks un dilli dalli, un tie, kam traumatizējoši šķita bruņurupuči. :)))

Es piederu pie otrajiem, dilli dalli šķita tīri izklaidējošs pasākums. Toreiz sevi ļoti labi iztēlojos musordēmona vietā - visus šķaidīt un visiem "parādīt" :)

Bet bruņurupuči - :O Tās skaņas, tās krāsas tās bruņurupuču sejas.... brrr...

Gravatar Ingarz

2011. gada 14. martā, plkst. 11:18

No "Tukšās ķiveres" tur pat nav puse no multenes... Kopējais laiks ir kādas 23min. Iztrūksts gabals pa vidam un beigas. Dikti pameklējotis netā, izdevās dabūt pilnāku versiju. :)

Gravatar DimanC

2011. gada 15. martā, plkst. 18:06

laacz, Tavi centieni izteikties daiļi un oriģināli diemžēl arvien biežāk pieļauj rupjas kļūdas pašā saturā. Tukšā ķivere NAV animācija, bet gan leļļu multfilma. Vairāk gan atgādina filmētu leļļu teātri, jo parasti leļļu multfilma ir filmēta pēc t.s. "stop motion" principa.

Gravatar laacz Autors

2011. gada 15. martā, plkst. 19:05

DimanC, labots.

Gravatar Brutto

2011. gada 21. martā, plkst. 17:09

Njā, tas "šūplādīšu vecis" man arī diez ko nepatika, bet bail arī diez vai toreiz bija:) No multenēm, no kurām tiešām atceros, ka bija bail, bija pilnmetrāžas multene "Кот в сапогах. Кругосветное путешествие Кота в сапогах": http://multiki.arjlover.net/info/kot.v.sapogah.japan.krugosvetnoe.puteshestvie.avi.html Kaut kad 70-o beigās šķiet, ka pa kino redzēju. Vo tad gan uz lielā ekrāna pārdzīvoju galveno varoņu dēkas - gan augstu virs zemes, gan dziļi zem ūdens - tik bail bija, ka tik kas nenotiek. Laikam jau pats sevi iedomājos viņu vietā. Tad kad zālē lielie puiši smējās, tad es no bailēm skatījos grīdā:) Pagājušo gadu to multeni novilku, noskatījos un likās tik īsa,...!

"Tukšā ķivere" jau skaitījās pieaugušo multene. Atceros, ka toreiz jau biju gultā, kad vecāki viņu skatījās. Taču redzēta ir ne vienu reizi vien.

Gravatar krysits

2011. gada 2. aprīlī, plkst. 21:44

Kaut gan nav murgs, bet tomēr arī mani šokēja autoru domas lidojums multfilmā par Mumij Troļliem, laikam zāle bija pieejama tikai izmeklētiem cilvekiem PSRS laikā...

Saite te: http://www.youtube.com/user/Soyuzmult

Gravatar laacz Autors

2011. gada 3. aprīlī, plkst. 11:11

Krysits, "mumij troļļi" nav gluži pareizais nosaukums. Patiesībā mūsu valodā tos dēvē par "Trollīšiem muminiem":)

Gravatar Perrle

2011. gada 3. augustā, plkst. 22:55

Diemzel Filmai trukst daudz smiekligu Momentu :-( Ka lai sameklee pilnu versiju? sii ir manas berniibas Multene, ljoti gribeetu to noskatiities!

Gravatar Perrle

2011. gada 3. augustā, plkst. 22:56

es runaju par tukso Kiveri

Gravatar tratopex

2012. gada 15. oktobrī, plkst. 22:58

Apgriezti elles skati un vietiņa par ragu nozāģēšanu ... ar šito zā';gi pat vellam ragus pa polšu nozāģes ....