✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Lielbritānijas valdības mājaslapa - alfa versija

2011. gada 13. maijā, 9 komentāri

Lielbritānijā valdībā ir atsevišķa padome/grupa, kura nodarbojas ar efektivitātes uzlabošanu un reformām (praktiski - veic reformu rekomendācijas). Pagājušogad viņi ķērās klāt valdības mājaslapai. Rezultātā tapa oficiāls papīrs “Directgov 2010 and Beyond: Revolution Not Evolution”.

Riskējot izlasīties pēc latvieša vulgaris, tomēr atļaušos minēt, ka pie mums tāds papīrs iegultu tur, kur iegulst papīri. Atšķirībā no turamienes, teitamienē tas tiktu pasūtīts kādam konkursa kārtībā izvēlētam uzņēmumam, samaksājot par to čupiņu ar miljoniem. Un, kā jau minēju, tas iegultu.

Redz, bet Lielbritānijā viņi šo papīru paņēma, noformēja mazu darba grupiņu iekš Government Digital Service, un sāka nevis runāt, pētīt, lasīt, rakstīt, bet gan strādāt. Rezultāts ir uz sejas, kā saka: alpha.gov.uk.

Palasot viņu blogu un to, kas parādījies internetā ārpus tā, ir skaidrs, ka viņi šo iespēju veidot kaut ko jaunu, uzskata par privilēģiju, un ir tik tiešām iedegušies par to. Neviens viņiem nav licis izveidot vai pārveidot gov.uk. Viņiem tika dota zaļā gaisma, lai realizētu savu un citu vīziju, eksperimentējot, kļūdoties, un galu galā - nākot klajā ar veiksmīgām vai vienkārši feinām idejām :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Vigants

2011. gada 13. maijā, plkst. 09:36

Biku dīvaini, bet man ir VPN uz UK (tobiš plašajam internetam es atrodos anglijā) un man to lapu never vaļā. :(

Gravatar JKI

2011. gada 13. maijā, plkst. 11:39

Vēl viens uzmanības vērts papīrs, ko mūsu valsts IT kūrētājiem vajadzētu izlasīt- UK Institute of Government: "System Error" http://www.instituteforgovernment.org.uk/publications/23/system-error

Gravatar Edgars Koroņevskis

2011. gada 13. maijā, plkst. 14:29

Liels paldies par šo informācijas devu! Ļoti labs piemērs, kā prototipēt un mēģināt kaut ko darīt. Par valsts pārvalžu mājas lapu jautājumiem nesen arī tika runāts konferencē - te ir prezentācijas un secinājumi: http://www.mk.gov.lv/lv/vk/konference-web/prezentacijas/ Lēnām,tomēr virzās šīs lietas uz priekšu arī LV.

Gravatar HIGH-Zen

2011. gada 14. maijā, plkst. 00:19

LV diez vai tas notiktu konkursa kārtībā. Ir pilnīgi skaidrs, ka LV to konkursu, ja tāds būtu, jau pirms nolikuma publicēšanas būtu uzvarējis kāds uzņēmums ar nosaukumu RIX Technologies.

Gravatar Juris Timofejevs

2011. gada 15. maijā, plkst. 14:28

Nu RIX tech... ar savām M$ iestrādēm un extra neelastīgumu vispār vajadzētu aizliegt piedalīties valsts pārvaldes konkursos, lai pamēģina tā strādāt uz privāto sektoru, kā viņi strādā ar valsts un pašvaldības iestādēm!

Gravatar zutenis

2011. gada 15. maijā, plkst. 20:08

Kad laacz uztaisīs kādu linux aprakstu? google uzskrēju virsū vienam 2005. gada rakstam, gribās dzirdēt, kā tā visa padarīšana gājusi uz priekšu no tava skatupunkta :D

Gravatar laacz Autors

2011. gada 15. maijā, plkst. 20:13

zuteni, nekā. Nav man laika eksperimentēt ar savu ikdiensa darba vidi :)

Gravatar hQuse

2011. gada 19. maijā, plkst. 10:50

Ah, tas jau blogs. Tad viss ok.