✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Rango

2011. gada 13. jūlijā, 9 komentāri

Šodienas vakars tika veltīts multenei. “Rango”. Es biju sajūsmā. Bez sirdsapziņas pārmetumiem dotu vienpdasmit lācīšus no desmit iespējamajiem. Lai arī neesmu vesternu cienītājs, šī versija spēja mani savaņģot. Ai, kā spēja...

Es pat nez`, kā lai noraksturo manas sajūsmas cēloņus. Tehniskais izpildījums bija lieliski lieliski lielisks. Ierunājošie aktieri bija perfekti saskaņoti ar tēliem. Vai otrādāk. Paši tēli bija neganti kolorīti. Sižets gana vienkāršs, lai nešķistu samudrīts. Atsauces uz dažādām vesternu (un ne tikai) filmām, kā arī ... 1998. gada filmu ar Džoniju Depu un pats Man with No Name, citas mazākas vai lielākas lietas, kuras spēju priecīgs atpazīt. Pūcītes kā stāstnieces. Varētu uzskaitīt itin visu redzēto, jo itin viss priecēja. Bravo.

Kamēr piksārs disneja paspārnē iznīkst, dažviet varoņi vēl rodas. Un galvenais ir tas, ka tie ne tikai rodas, bet spēj atvēzēties, pārliecināt grandus, sadabūt atbalstu, un beigu beigās arī realizēt lielisku datoranimācijas filmu.

Nelielus bērnus vest, šķiet, nav sevišķi vērts. Tāpat kā uz Rio - lielāks prieks būs pieaugušajiem (par Rio prieks nemaz nebija tik liels arī pieaugušajiem). Lai gan... bērnam jau gana tīri perpendikulāri kas tur notiek. Varbūt mazliet garlaicīgāk nekā pirmie vāģi, taču gal`nais, ka atribūti ģeld: multene kā tāda, kino un popkorns :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Pēteris Pūrītis

2011. gada 13. jūlijā, plkst. 23:23

Biju uz Rango 2x. Iekš kino. Vispirms latviski, lai bērns saprastu. Tad angliski, lai es gūtu baudu. (Baudu guvu, bet ātro runu kādos 30% neuztvēru – daļēji manas vainas dēļ, daļēji dēļ runātāju uzspēlētajiem eksotiskajiem akcentiem.) Tagad gribu redzēt 3. reizi – angliski un ar angļu subtitriem. Un jā, mākslinieku darbs ir gan tehniski, gan radoši izcils. Par scenāriju gan teiktu, ka mazliet mazliet par parastu. Scenārijā vajadzēja vismaz 1/10 daļu no to ogu skaita, kas bija dizainā.

Gravatar Mārcis

2011. gada 14. jūlijā, plkst. 00:24

Brīžiem tomēr bija garlaicīgi skatoties šo filmu.

Gravatar jo

2011. gada 14. jūlijā, plkst. 08:57

Biju. Pēc piecām minūtēm sapratu, ka kaut kas nav kārtībā. Pēc reklāmas vajadzēja būt normālam vesternam, realitātē kaut kāds šizo. A pirms iešanas vajadzēja izvēlēties Rango vai Rio ui kā nožēloju izvēli.

Gravatar Uķi Puķi

2011. gada 14. jūlijā, plkst. 12:52

Ui, cik mīlīgs tekstiņš, gandrīz no aizkustinājuma apraudājos... Tagad aiziešu pačurāt uz podiņa. Lai dzīvo lācītis - mazais, pūkainais multenīšu faniņš, kurš par to labprāt raksta rakstiņus.

Gravatar Kaitnieks

2011. gada 15. jūlijā, plkst. 11:13

Mans bērns bija pārbijies un nelaimīgs, skatoties to multeni kinoteātrī. Viņai ĻOTI nepatika.

Gravatar rick'james

2011. gada 16. jūlijā, plkst. 15:40

savādi negatīvi komenti, Uķi Puķi šķiet ir menstruācija kkāda. Filma jau ir ok, laikam daudziem neiekabināja dēļ tā, ka diezgan kardināli atšķiras no visām multfilmām un arī ir pati multfilma (daži nespēj pieļaut iespēju ka multenes var taisīt pieaugušajiem). Varbūt vnk EPICsomething filmas tomēr ir atšālējušas mūsu smadzenes un mēs nespējam vnk paskatīties filmu un gūt no tās baudu neatkarīgi no žanra un tehnoloģiskā paņēmiena? Avatars jau pa lielam arī super bleķis sižeta ziņā, bet tomēr patīkams vizuāls baudījums. Vienīgais kur nevar Rango piesieties ir personāžu kolorīts - tas ir vnk fantastisks! kkas kas citām filmām pietrūkst.

Gravatar Jānis

2011. gada 16. jūlijā, plkst. 17:01

Noskatījos sākumu, izskatījās riebīgi, sāku skipot, sapratu, ka paliek tikai pretīgāk. Nebija tur nekā tāda, ko gaidu no CGI, izslēdzu. Lai uzlabotu slikto "pēcgaršu", noskatījos Rio, kuru varēja patīkami izbaudīt.

Gravatar dadzis

2011. gada 24. jūlijā, plkst. 23:38

filma kā filma ... nasing spešal ... nolūrēja, izdzēsa ... vienvārdsakot-kaka rio 10x feināka multene!

Gravatar Mega trolis

2011. gada 29. septembrī, plkst. 13:40

Nu, ko , lai saka ??? Neko daudz, pirmkārt , lai tev patiktu Rango, tev jābūt redzējušam 144 filmas uz kurām Rango ir atsauces. Pašam joki nelikās smieklīgi, labi, ja vienā vietā pakustējās lupas uz smaida pusi, bet tā arī uzreiz ātri pazuda. CGI ir labs, tikai tēli pretīgi, protams, interesanti, ka viņi bija savādāki nekā ierastie CGI un personības viņiem atšķirās. Man gan patīk vesterni, bet laikam neesmu pārāk liels to cienītājs - un Latviskais tulkojums bija vēl pretīgāks neka angļu - izknābās acis, izvazās zarnas ? Tā kā atvainojiet mani ļautiņi, bet rango ir manā sarakstā Depa sliktākā filma , kā arī sliktākā filma ever un sliktākais CGI scenārijs manā sliktāko filmu topā, kurā pagaidām ir tikai 5 filmas.