✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Gigantiskais Samsung Galaxy Note II

2012. gada 20. novembrī, 12 komentāri

Principā, visu sīki, detalizēti, gari, ar bildēm un video ir uzrakstījis mūsu vietējais apskatnieks-maniaks Kristaps. Vai arī nē?

Mēs jau esam vienojušies, ka tie tur glāstāmie telefoni patiesībā nav telefoni. Tie ir maza mazītiņa izmēra datoriņi, no kuriem neizbēgamības pēc var piezvanīt. Jo, kurš gan visu laiku nēsās līdzi gan telefonu, gan datoru? Un šitais pasākums jau nu nekādos telefona rāmjos neierakstās. Nopietni, izmērs ir tāds, ka ne visu džinsu kabatās tas komfortabli ietilpst, ar savu grandiozā korpusa kantīti veroties laukā. Bet varbūt smukums tomēr nāk no iekšām?

Es pats ikdienā lietoju divus telefonus (spiesta lieta, don't ask) - savu veco un labo iPhone 4 un nu jau kādas dažas nedēļas par veco padarīto Samsung Galaxy Nexus 3 (iepriekšējais gūgles androīda etalontelefons). Ar abiem diviem esmu apmierināts un drošs, ka varu ieteikt jebkuram. Ja par iPhone viss ir skaidrs, tad no androīdiem es varu rekomendēt tieši Nexus. Diemžēl, kā zināms, jaunais Nexus Latvijā pagaidām netiek plānots, bet tiklīdz tas parādīsies, teciet vien pakaļ. No pārējiem Samsung, LG un HTC tas atšķiras tikai ar to, ka satur tīru un, ja tā drīkst izteikties, nevainīgu Android. Man patīk. Vai, aizrunājos. Piedodiet.

Nu jau kā androīda lietotājs ar relatīvu stāžu, varu droši teikt, ka ieraugot Note, sajutos kā tādā bērnu rotaļlietu veikalā - viss nokrāmēts ar dažādām spīzdīgām un skanīgām figņām, ka meža dēļ nevar saskatīt kokus. Mazliet par sarežģītu, mazliet par krāsainu, mazliet par... Sagaidīju, kad uz iekārtu sasinhronizēsies visas nopirktās un lietotās aplikācijas, kontakti, uzstādījumi, un ķēros pie lietošanas. Jā, pareizi, šitajā meganetelefonā iekšā ir jāliek microSIM, lai gan pēc izmēriem spriežot tur pat pilnizmēra SIM satilptu un vietas pāri paliktu.

Taču, šī Samsung ierīce jau tagad nāk ar Android 4.1.1 un attiecīgi vēl sarežģītāku (personiskais uzskats) Touchwiz. Attiecīgi, ir arī visi 4.1.1 feinumi, ieskaitot Google Now. Protams, ka mulsina atkal jau tas, ka ir gan Google Play, gan Samsung Apps - divas vietas, kur iegūt aplikācijas.

Puļķis ir lieliska izklaide. Bērns pavisam noteikti būs starā, ka var glauni zīmēt. Tas tev nav ipads, kur jābakstās ar pirkstu. Te tu vari izpausties kā normāls cilvēks. Arī rakstīt un cerēt, ka iekārta atpazīs to, ko tu raksti. Ar zināmu treniņu, dažu dienu (ja ne nedēļu garumā) ir diezgan reāli iemācīt nuotei atpazīt pat tava ārsta ķeburus. Nopietni. No sinusoīdas viņš spēj uzminēt tieši to, ko tu ar to domāji. Tas mani pārsteidza. No otras puses - diezgan bieži kļūdās. Biežāk, nekā gribētos. Un, protams, mūsu platuma grādiem raksturīgā ķeza - nav iespējams rokrakstīt latviski.

Par puļķi var rakstīt daudz un dikti. Iespēju tam ir gūzma, visu to var un vajag apgūt, ja ir doma to lietot. Ieskaitot to, ka jebkur var nospiest puļķa pogu (mazā podziņa uz tā), divreiz uzklapēt ar to pa ekrānu un atiet - rakstām. Nepieskaroties ekrānama, nokustinām pļurķi uz apakšējo malu vai augšējo, viss skrollējas. Pašo lodziņu var pārvietot.

Balss atpazīšana darbojas, bet jocīgi. Itin kā jau ir zināms, ka runājot ar telefonu vai datoru, nav nepieciešams nogludināt savu dikciju un izrunu, jo mēģinot runāt pareizi angliski rezultāts ir nekāds. Ja runā nepiespiesti un kā ierasts, tad bieži vien sanāk pat labāk. Bet, es nespēju iedomāties, ka runātu ar savu telefonu. Nopietni. Automašīnā es labprātāk izvēlētos lielisku handsfree sistēmu, bet piezvanīt Alfonam Trīcvaidziņam neizdosies, jo diez vai uz pasaules eksistē balss atpazīšanas algoritms, kas spētu atpazīt ko tādu. Padoms no pirmavota. Nekad netestē Note balss atpazīšanu 00:50. Var sanākt netīšām piezvanīt kādam negaidītam adresātam...

Akumulators ir fantastisks. Iekrāmējuši iekšā 3100 mAh (lai ko tas nozīmētu) kluci, kas arī saprotams - ekrāns, lai arī izšķirtspēja ir tāda pati kā S III, savu prasa. Diezgan daudz paspēlējoties ar ierīci, tā brīvi novilka divas diennaktis un izslēdzās tikai pirmdienas naktī. Izmēri ļauj aķi pavilkt uz planšetnieku pusi, bet tikai mazliet.

Lieki piebilst, ka izmēru dēļ ar vienu roku operēt ierīci nevar. Vai arī vajag dikti garus pirkstus. Starp citu, pirmo reizi saskāros ar kabatā liekamu telefondatoru, uz kura pat ar divām rokām ir pagrūti rakstīt uz klaviatūras, kad tā pagriezta horizontāli. Dikti īkšķi jāstaipa.

Vēl vēlos palamāties par softkeys. Salīdzinot ar manis lietoto Nexus, te tas viss ir nepārdomāti. Apgaismojums pēc noklusējuma pazūd pēc kaut kādām dažām sekundēm, pa malām ir skārienjūtīgās podziņas, pa vidu mehāniskā. Ņemot vērā, ka back poga varētu būt pats labākais Android izgudrojums, tad tās atrašanās vietas maiņa no kreisās puses Nexusā uz labo Nuotē bieži vien bija mulsinoša.

Var jau domāt, ka ar Note būtu tāpat, kā ar lielo androīdtelefonu (4") - ar laiku pierod. Diez vai. Man šķiet, ka tas izmērs ir jau knipucīti par lielu.

Būšu godīgs - diez vai pats tādu pirktu. Kabatā pārnēsājama androīdtelefona funkcijas uzparikte pilda, bet līdz ar nagiem, jo izmērs ir par lielu. Savukārt, planšetei tā ir stipri par mazu. Par godu tieši šai produktu līnijai, asprāši pat ir izdomājuši jaunu nosaukumu - phablet.

Ja izmanto telefondatoru darbam, tad uz šī mazā ekrāna puļķis dod milzīgu papildus funkcionalitāti, kura ir jāapgūst. Taču, reiz apgūta, tā padara Note lietošanu daudz, daudz ērtāku. Atkārtošu - izlasiet pamācības par mazā puļķīša lietošanu. Noderēs, palīdzēs, ierullēs.

Protams, viss tas ir gaumes lieta, jo ir cilvēki, kuriem vienmēr vajag lielāko un labāko. Ja patīk tieši Samsung ražotie, tad ir daudz labākas alternatīvas. Likt pie automašīnas priekšējā stikla arī var, ja ir tureklīgs turētājs, bet rezultāts aizņem mazliet par daudz vietas. Plus, kurš katrs auto lādētājs nespēs pielādēt ierīci, kurai pat komplektā nākošais 220V lādētājs ir 2A.

Noliegt gan nevar to faktu, ka gan iepriekšējā Note, gan šī ir milzīgs hīts. Iemesli man nav skaidri, bet to visu var norakstīt uz masīvo reklāmas kampaņu un spēju iestāstīt cilvēkiem, ka viņiem vajag to, ko viņiem nemaz nevajag. Ja esi iepriekšējā īpašnieks un dzīvo laimīgu dzīvi, apgreidojies droši - labāks, ātrāks, mazāki izmēri, lielāks ekrāns. Puļķa simbioze ar telefonu arīdzan ir uzlabota līdz pilnīgam kosmosam, ja salīdzinam ar iepriekšējo. Uzsvari ir redzami.

Rakstā var redzēt, ka svārstos no “jā, rullē” uz “bāc, par lielu”. Tāpēc, ka rakstīju vairākas dienas piezīmes, kuras tā sevišķi arī nerediģēju. Kopumā es pat tagad nevaru pateikt - ir lielisks, vai nav. Varētu vienoties, ka, pirms anv apgūtas visas iespējas, izzināti visi produktivitātes pasākumi, viennozīmīgi - pārāk liels, pārāk nekāds. Kad apgūsti S-Pen (tā to puļķi sauc), dzīve sāk izskatīties daudz skaistāk. Ja sākumā man šķita, ka nafig to nuoti - vajag normālu telefonu un normālu planšeti, tad tagad viedoklis ir mazliet cits - tiem, kam pagaidām nav pa kabatai divas ierīces, variet ņemt šo. Un pēc tam lamāt visus aipadus un pārējās planšetes, kurām nav S-Pen. Pieradīsiet tā, ka maz neliekas...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar PiRX

2012. gada 20. novembrī, plkst. 14:41

Typo? "Puķa simbioze ar telefonu "

Gravatar Aivars

2012. gada 20. novembrī, plkst. 14:47

Arī aptaustījis nonācu pie secinājuma telefonam par lielu, planšetei par mazu. Planšetei paliku pie "klasiskā" iPad izmēra, žurnālus tomēr uz tā viss ērtāk lasīt. Telefonam iphone 4s ekrāns šķiet gana liels.

Gravatar Vecis

2013. gada 6. oktobrī, plkst. 19:32

Kuram ķepas par sīkām, tam, protams, šīs telefons par lielu. Bet normālam vecim nevajadzētu būt problēmām, jo pat normāla izmēra vecenei šis telefons ļoti ērti iegulst plaukstā.

Gravatar Papuass

2012. gada 20. novembrī, plkst. 15:10

Pieliec vēl pie "marketiem" Amazon un Barnes&Noble veikalus :) Vairāki veikali ir normāla prakse, no lietotāja viedokļa veroties, nav vienas iestādes kas tev cenzē saturu, viņiem visiem tas ir jāsarunā :)

Gravatar Normunds

2012. gada 20. novembrī, plkst. 15:23

brīnos, ka neesi pieminējis screenshotus. man tā stāstīja, ka iespēja taisīt skrīnšotus pa labi un pa kreisi ir pati galvenā notes priekšrocība. klik-klik, skrīnšots, fļak apvelkam riņķi, tukš ieseivojam skrīnšotu galerijā. uz jautājumu ko darīt cilvēkiem, kas uztaisa vienu skrīnšotu gadā pretī bija "doh" skatiens, tipa, kā tu līdz šim esi dzīvojis netaisot skrīnšotus :)

Gravatar Jānis

2012. gada 20. novembrī, plkst. 15:46

Es kā pirmās Notes lietotājs varu teikt, ka izmērs ir ļoti OK. Ērti ietilpst kabatā, ir statīvi lietošanai mašīnā, vajadzības gadījumā var arī zvanīt ;-) Vajadzības gadījumā var zvanīt - tas tikai nozīmē to, ka ikdienā lietoju divus telefonus, vienkāršu Nokia ar ilgspēlējošu bateriju sarunām, un Galaxy Note - visādiem internetiem. Žaketes iekškabatā ieliekams, kā rāda mani novērojumi, ir max 7'' aparāts. Lielāks izmērs man nešķiet praktisks gadījumos, kad gribu staigāt bez somas.

Gravatar Edgars

2012. gada 21. novembrī, plkst. 10:17

"Un, protams, mūsu platuma grādiem raksturīgā ķeza – nav iespējams rokrakstīt latviski."

tiešām? ar Galaxy Note 10.1 planšeti gan izdevās šis triks latviski. Vajadzēja nomainīt atpazīstamo valodu.

Gravatar Storms

2012. gada 24. novembrī, plkst. 00:51

Screenshots no mobļas? Ummm... tā tak ir baigā fīča! Tikai... napik man jamo? :> Nesaprotu tieksmi ar mobļu darīt dajebko - tobiš dzīvoties tīklā, lasīt ziņas, mailus etc... Darbā notbuks, mājās notbuks. Notbuks ļoti bieži ir līdzi pa darba vajadzībām (ar iebūvētu GPRS)... Kam man mobļā to visu? Un galvenais - pa kuru laiku to visu lietot? Kamēr esmu pie stūres? Vai ejot tos 50 metrus no autiņa līdz mājas vai ofisa durvīm? Ēdot pusdienas vai sēžot uz poda? Kaut-kad tak arī bikuc jābūt atelpai no globālā tīmekļa un nenormālā informācijas blāķa - kuru pat neizmantojam pilnvērtīgi. :) Dzīvojos ar savu veco touchscreen, ar puļķi bakstāmo. Vajag ko garāku ierakstīt - ir pilna dzelziskā klaviatūra. Vecais HTC TouchPro II. Viss vienkārši un pietiekoši. Un pats galvenais - no viņa var piezvanīt bez liekiem vipendrosiem, un atbildēt uz zvanu nenovelkot cimdus. :>

Šodien redzēju vienu čiksu uz ielas visa amizantā situācijā. Rokas cimdos, rokās mobļa bez puļķa (bija brīdis kad tādus gļukus ražoja), un čiksa centās ar nosalušo degunteli kautko bakstīt ekrānā un tai pat laikā ar acīm saskatīt kur viņa trāpa ar degunu. Sexy es jums teikšu... Sevišķu žēlumu izsauca šķībās acis kuras pievērstas ekrānam zem deguna. Cik lielam sadistam bija jābūt lai uzbūvētu šādu mobļu? Un cik lielam mazohistam jābūt lai tādu nopirktu... Kāds varētu sarakstīt psholoģisko trilleri ar nosaukumu "Tehnoloģiju paverdzinātie". :)

Gravatar orry

2012. gada 12. decembrī, plkst. 00:09

Lietoju mēnesi+. Godīgi? Iepriekš bija Iphons 3g, tad Galaksis2. Ieguvis savā īpašumā SGS2 biju sajūsmā par to, ka nu varu izdarīt lietas, par kurām ar iphoni pat sapņot nedrīksti dēļ vājprātīgajiem ierobežojumiem no āboļa puses. Varbūt kas mainījies, bet tolaik ar 3G nevarēja elementāri noskannēt wifi accespoitntus un noteikt signālu līmeņus. SGS2 bija kā diena pret nakti. Varēju izdarīt praktiski visu, kam man tas verķis vajadzīgs. Kopš esmu iegādājis otro noti, varu visu darāmo arī pietiekami labi saskatīt... Ko daru? Adminēju. Protams, no galdvirsmas pīša ar diviem ekrāniem visu var izdarīt nesalīdzināmi ērtāk. Diemžēl darot vairākus darbus ne vienmēr esmu pie rakstāmgalda. Toties note vienmēr ir kabatā. Runā ar useri pa telefonu, skaipu u.t.t., palaid attiecīgo aplikāciju un baksti viņa ekrānā ar savu puļķi, kaut sēžot pļavā, dziļos laukos. Manam darbam ideāls risinājums. Nav jāvazā līdzi laptops, kas pats ir kaudze ar problēmām un izdarīt var praktiski visu. Ar uzsvaru uz VAR. Tas aparātiņš man iedod neiedomājamu brīvību atrasties da-jebkur un padarīt savu darbu tā, ka klients pat nepamana, ka neesmu birojā pie datora... Pieļauju, ka tādas vajadzības kā man, nav daudziem.

Gravatar orry

2012. gada 12. decembrī, plkst. 00:18

Jā, un uz zvanu atbildēt var nosiežot to vienīgo pogu, kas zem ekrāna. Gluži tāpat kā sarunu beigt var nospiežot izslēgšanas pogu sānos. Lieki piebilst ka nospiest var arī cimdos. Ja ko piņķerīgāku cimdos jāsadara - jāņem tas puļķis talkā. Un atkal var cimdus nevilkt nost :) Applim gan ir cmukāks interfeiss, un bik intuitīvāka saskarne, tas gan jāatzīst.

Gravatar :)

2013. gada 9. februārī, plkst. 20:56

Man ļoti patīk s g note2.. vēlos nopirkt, liekas pa lielu,bet tas telafons ir awesoom.mja vajadzēja uztaisīt mini versiju...<33