✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

HTC Desire 500

2013. gada 8. oktobrī, 3 komentāri

Šoreiz dažādības pēc pamēģināsim īso apskata formu. Ideju pasvieda Endijs, jo viņam, redzieties, dikti patika melnraksts, kuru netīšām nopublicēju :) Lai top sarakstiņš. Un, vispār, cik var māžoties ar mazo, normālo un lielo segmentu flagmaņiem. Ir, takš, uz pasaules arī pieejamāki un lētāki telefoni. Par tiem gan parasti nav diez ko daudz stāstāmā.

Atvainojiet par attēlu kvalitāti. Noslinkoju ar white balance. Feinākas bildes variet apskatīt @janitors flikerī.

  • 4.3", 480x800 pikseļi, 4GB iebūvētā atmiņa (var ielikt kaut 64GB microSD), 1GB operatīvā, 4.1 androīds ar sense 5, maināms akumulators, un tā tālāk.
  • Populārākā versija pašlaik ir bez divu SIM iespējas, bet Latvijā oficiāli var iegādāties arī otru. Cenas starpība ir nomināla minimāla.
  • Maksā smiekla naudu. Nu, labi. Nav smiekla, bet zem diviem simtiem latu (€ 284.72[1]) pat pie operatoriem (piemēram).
  • Izskatās lieliski. Lai gan plastmasa, tomēr nav nedz uzblīduša, nedz lēta telefona iespaida. Tiesa, ar kreiso roku nospiest spēka pogu (power), nesaregulējot skaņu, nav nemaz tik vienkārši. Skaņas regulēšanas podziņas ir simpātiski integrētas.
  • Svaigi sastellēts ir gana ņiprs. Pat mazliet aizdomīgi ņiprs. Tā kā manā rīcībā nebija lietojamas microSD kartiņas, tad sevišķi ar aparāta apgrūtināšanu ar aplikācijām neaizrāvos.
  • Mazais izmērs ir feins. Jūs jau ziniet, ka man tie mazie patīk.
  • Ņemot šo aparātu, obligāti atcerieties paķert arī microSD atmiņas kartiņu, savādāk, pat, ja uzinstalēsi, neko nesanāks palaist (vāze, sviftkejs, utt). Iebūvētie 4GB un izmantojamais 1GB nekam nepietiks. Varēja jau komplektēt ar microSD, jo tā neko nemaksā.
  • SIM kartes ievietošanai bija jālasa pamācība - jānoņem vāciņš, kas patiesībā ir korpuss. Pamācība nebija pati izsmeļošākā, bet mazliet spēka un uzdrīkstēšanās, un darīts.
  • Mazliet paliku neapmierināts ar akumulatora darbību. Diezgan intensīvi lietojot, tas diezgan intensīvi arī tukšojās.
  • Kamera nav nekas superduper, bet mazbudžetam ir pieņemama.
  • Izšķirtspēja, protams, ir nekāda. Šādas klases aparātiem tā parasti ir nekāda. Visi ar to ir mierā.

Ja man kāds prasīs pirmo vai ne pārāk dārgu androīdu, noteikti ieteikšu paskatīties uz Desire 500 pusi. Šogad mūsu rīcībā tika nodoti divi mini premium telefoni HTC One Mini un Samsung Galaxy S IV mini izskatā. Tie maksā mazliet vairāk nekā parasts lietotājs gribētu tērēt. 200 latu (€ 284.72[1]) ir psiholoģiskā robeža.

Nevarētu teikt, ka telefons sava segmenta konkurentus saliek vienos vārtos, taču nav arī nekāds pastarītis. LG L7 II ir lētāks, bet mazliet vārgāks. Varētu būt problēmas ar lietošanas labpatiku. Tāds īstākais konkurents varētu būt Sony Xperia L, kurš veiktspējas ziņā ir labāks, bet maksā arī knipucīti vairāk.

Paldies Kitijai no Hauska & Partner par iespēju paknibināt.

P.S. Pārlasīju tekstu un sapratu, ka manos teikumos ir parazītvārdu paradīze. Nāksies ko darīt lietas labā.

[1] Godīgs eiro ieviesējs :D

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Aivars

2013. gada 9. oktobrī, plkst. 00:04

Ar prieku lasīšu pat gludekļu un flīžu līmes apskatus šādā formātā. Raiti un "pa tēmu".

Micro SD 64GB tomēr kko maksā. 2-10GB likt klāt galīgi nav jēgas. Un uz lētā gala gan jau jātaupa cik spēj, lai kādu kapeiku tomēr nopelnītu.

Gravatar Storms

2013. gada 13. oktobrī, plkst. 04:38

Kautkā ar Sony Xperia sanāca visai nelāga iepazīšanās - ne sitama negribēja slēgties klāt WPA2 PSK aizsargātam wifi tīklam. Sagūglēju ka daudziem šitā kaite, pie kam randomā - viens iet, otrs neiet, vienā tīklā iet bet citā neiet. Sony atgaiņājas ka tā wifi accesspointa probz. IMHO ražotājs ierāvis auzās un tā vietā lai sasprindzinātu pelēko vielu ieslēdzis "pāradresāciju". Protams, ja gļuku uztveram kā fīču - tad par to ir vērts piemaksāt... ;)

Gravatar GMH

2013. gada 12. novembrī, plkst. 02:09

Kādēļ LMT lietotājam vajadzētu divas SIM? Un kā būtu ar šo variantu:

SIM1 - Brīvība SIM2 - Internets datorā 7

IMHO, kopā sanāk planšetdatortālrunis. Ar visām no tā izrietošajām sekām. Ekonomijas ziņā.

:)