✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Baumas par tvitera nāvi ir nedaudz pārspīlētas

2023. gada 17. jūlijā, 2 komentāri

Šādi varētu izskatīties čīkstings trolejbusa pieturā, ja ticēt Midjourney 5.2
Šādi varētu izskatīties čīkstings trolejbusa pieturā, ja ticēt Midjourney 5.2

Ar apskaužamu regularitāti despotiskais Īlons mēģina nogalināt Twitter. Katru reizi, kad tas notiek, uzrodas jauna migrantu čupiņa, kas aiziet vai pāriet kur citur vai nekur. Un tad atkal viss norimst. Vairums ir tur, kur bija līdz šim. Līdzīgi kā Reddit, kurš tikko mēģināja pats savu seppuku.

Tie, kam ir citi līdzvērtīgi socializēšanās kanāli (ieskaitot "dzīvi", kas tāds pats kanāls vien ir), vai tie, kuriem tādi "kanāli" nemaz nav nepieciešami, brīvi izdara savu izvēli un aiziet. Daži sajūt tādu milzu aizvainojumu, ka aiziet šī iemesla dēļ. Cik cilvēku, teju tik iemeslu. Kamēr tie, kuriem tādas iespējas vai vēlmes nav, ir spiesti padoties un palikt.

Ar nelielām šausmām iedomājos to brīdi, kad man būs no jauna jāsāk meklēt rokā tie, kuriem sekoju līdz šim, jāveido jauns burbulis. Bet var jau būt, ka ar regularitāti reizi 15 gados tā lieta vienkārši vienu reizi jānodara. Vai arī jāatmet kauns, slinkums un paaugstinātās prasības, un jāsāk blogot. Lai tiem dažiem lasītājiem tiek viss, kas manās iekšās.

Ejiet uz mastodon, bluesky, post, jebko citu, teiksi? Vairums nemeklē jaunu vietu, kur viss jāsāk no gala. Tviterī viss un visi ir. Kur vēl ir tāda vieta, kur viss un visi ir? Vairums nemeklē jaunu tviteri. Visiem, kas tur vēl turās, vajag to pašu tviteri, kas bija vakar.

Es kādu brīdi šķielēju uz Threads, bet lielas cerības nelieku (tam vēl ceļš nākams līdz palaišanai Eiropas Savienībā). Pirmām kārtām - tas ir privātuma pārkāpumu perēklis. Otrām kārtām, tur jau priekšā būs visa tā publika, no kuras es ikdienā izvairos - instagram un facebook lietotāji. Nekā personīga, bet ne velti es esmu aktīvāks tviterī, nevis tur :)

Par servisu nāvi runājot, pietiek atcerēties tādu fizikālu terminu kā inerce. Feisbuks, tviteris, diemžēl arī reddits ir gana lieli monopoli savā jomā ar milzīgu lietotāju apjomu. Tas viss rezumējas milzīgā inercē. No otras puses ir digg un, visticamākais, arī citi piemēri, kad mega populāra lapa paši sevi izbeidz ar nepārdomātiem lēmumiem.

Tālāk seko spekulāciju un sazvērestību sadaļa.

Sākumā viss izskatījās vienkārši - Īlons pabrauca ar muti, tad viņam knīpenēs iespieda olas un lika turēt vārdu, nopērkot par to cenu, par kuru bija solījies.

Tad kādu brīdi šķita, ka viss izskatās pēc tā, ka Īlonam iešķieba kāpostu, lai tas nogalina tviteri. Tāpēc, ka politika, trampi, galēji labējie, un tādas lietas.

Beigu galā laikam jāpiekrīt tēzei, kuru pauž Hanlon's razor: "never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity". Lai gan viņa rīcība un uzvedība liecina par tik lielu kompetences trūkumu, ka aizvien šķiet, ka moš tomēr ļaundarija (vārda malice tulkojums chatgpt izpildījumā).

Interesanti, ka pērkot tviteri, lielāko daļu naudas Īlons bija spiests sakasīt no saviem līdzekļiem, bet par aptuveni trim miljardiem skaidrības nav.

Lai ieraksts nepabeigtos ar neko, tad ir šī rindkopa, kas savā visdziļākajā būtībā kalpo kā punkts, lai arī pēc tāda neizskatās.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar analiitikjis

2023. gada 19. jūlijā, plkst. 19:59

Punkts par punktu kalpojošās rindkopas beigās ir metapunkts?