✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Saišveidīgais dižieraksts #28

2023. gada 18. jūlijā, 2 komentāri

Samurajs cīnās ar indiāni, kamēr pār galvu lido gaisa balons (Midjourney 5.2)
Samurajs cīnās ar indiāni, kamēr pār galvu lido gaisa balons (Midjourney 5.2)

Japāņu puiši sanāca kopā un nolēma, ka ir īstais laiks un vieta apvienot anime ar koka leļļu stop-motion, lai uzfilmētu iesākumā īsmetrāžas klipu, bet nobeigumā pilnmetrāžas filmu par samurajiem. Sanāca vairāk nekā labi. Video zemāk. Viņu lapa ir hidari-movie.com.


Un vēl kāds video, šķiet, ir noskatīšanās vērts. Tas ir treileris Apple paspārnē producētajai Mārtina Skorsēzes filmai "Killers of The Flower Moon". Aktieru plejāde ir iespaidīga, bet vēl iespaidīgāks ir treileris. Es eru, ka filma būs tāda pati.


Ja nu patrāpās būt kaut kur, kur nav ko ēst, bet dikti vajag, tad ir fallingfruit.com nāks talkā. Tā ir karte, kurā tās lietotāji dalās ar dažādu brīvdabā esošu ēdamlietu atrašanās vietām. Sākot no augļu kokiem un beidzot ar aiz restorāna esošo miskasti, kurā regulāri parādās svaigs, bet neapēsts ēdiens.


No spēlēm vērts ir pieminēt paroļu spēli. Tev tiek doti aizvien vairāk un vairāk paroles veidošanas nosacījumu, kuri jāizpilda. Piemēram - parolei ir jāsatur romiešu skaitļi, kuru reizinājums ir 35.


Lai gan pretinieka apmētāšana ar lietām no gaisa šķietami ir kaut kas pagājušajam gadsimtam raksturīgs, ar ideju rotaļājās jau kopš gaisa balonu parādīšanās, kad 1792. gadā Mongolfjēra kungs ieminējās, ka viņa gaisa balons varētu ģeldēt šādiem iepriekš nebijušiem mērķiem. Uff, kas par teikumu.

Paiet aptuveni 57 gadi. Ir. 1849. gada 15. jūlijs (vecajā naudā). Austrieši nolēma to visu pārbaudīt praksē Venēcijas aplenkuma laikā. Par superveiksmi to nosaukt nevarēja. Venēcieši viņus vilka uz zoba, austrieši paši no sevis cieta un vispār nekas lādzīgs tur nesagāja.


Kopš iepriekšējā šīs sērijas raksta pagājuši nieka 14 ar astīti gadi :) Tad nu tagad to, kas ir pamanīts pēdējā mēneša laikā. Plus mīnus, promska. Pie reizes pārsauksim latvistiskāk.

Lielākoties to visu pagaidām publicēju pie sevis tviterī. Ja ir vēlme vienkārši laiku pa laikam ienākt te un izlasīties uz vella paraušanu, nevis palaist kaut ko garām tviterī, tad laipni lūgtum. Ja pavisam labi uzvedīsieties, būs arī eksluzīvas lietas, kuras nav tur :D

Savukārt, ja man pietiks pacietības, kārtējo reizi neatsākšu loderēt un slinkot, tad šī varētu būt interesanta lieta, kuru pārvērst par vēstkopu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar analiitikjis

2023. gada 19. jūlijā, plkst. 19:58

Pareizi, jaunais - blogošana - ir labi aizmirsts vecais :D