✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Saišveidīgais dižieraksts #29

2023. gada 15. augustā, 1 komentārs

Comics style drawing where three female scientists are lost in a labyrinth.
Comics style drawing where three female scientists are lost in a labyrinth.

Tev ir divas iespējas. Noskatīties "Animation Vs. Math" bez paskaidrojumiem. Vai arī noskatīties "A Complete Over-Analysis of Alan Becker’s Animation Vs. Math" ar paskaidrojumiem un kritiku. Tas ielikts zemāk. Uz beigām paliek diezgan math-fi.


Dollar Street vizualizē dažādu pasaules nostūru dažādu ģimeņu dzīvi, sadalītu pēc ienākumu līmeņiem. Protams, šis ir informatīvi, jo vispārpieņemtais normālais dzīves līmenis fundamentāli atšķiras starp Londonu un Deli.


Latvijā ir vismaz četri labirinti.


Man bija ieradums laiku pa laikam blogā nopublicēt kādu Flash spēlīti, kuru kapāt pārlūkā. Godīgi sakot, man šķiet, ka Flash nogalināšana bija tīrs gājiens ar zirdziņu no viedtelefonu ražotājiem, lai laika zagļus piesietu savai platformai. Bet par tām Flash spēlītēm. Te tās visas ir.


Šajā necilajā vietnē ir iespējams klausīties, kā kāds ar izteiksmi, nomierinoši un iemidzinoši lasa Instagram vai Tiktok lietošanas noteikumus. Tiem, kam grūtības iemigt.


OpenStreetMap datu filtrēšanas rīks Overpass Turbo. Dzeramais ūdens Rīgā? Ķemertiņš Ventas un Šķerveļa ielejā? Publiskās dušas Budapeštā?


Brīnišķīgas un muļķīgas dizaina idejas. Uzmanību, godīgi sakot, piesaistīja fiziskās Windows mapes, kuras, ja paveiksies un atkal kaut kas nebūs lapā pamainījies, var ieraudzīt viņa veikalā.


Un tagad ir vērts izlasīt šo apjomīgo, bet svarīgo pamācību pētniecībā, izmantojot gūgli. Aizvien biežāk ir sajūta, ka gūglēt ir kļuvis neiespējami, jo visi meklēšanas rezultāti ir pilni ar drazu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt