✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Saišveidīgais dižieraksts #30

2023. gada 23. augustā, 1 komentārs

Threads ir aplikācija, kurai bija jānogalina Twitter. Pirmajā nedēļā tajā piereģistrējās ap simts miljoniem lietotāju, neskatoties uz nepieejamību Eiropā. Jau tagad aktīvo (lasa vai raksta) lietotāju skaits ir samazinājies uz pusi. Tas ir normāli, ja vien nākotne būtu rožaina.

Izskatās, ka ar milzīgu lietotāju bāzi, burtisku klonu un plašu PR nepietiek, lai aizvietotu tviteri. Kas to būtu domājis. Sarcasm-emoji.

Es teiktu, ka tvitera slepkavam ir jāatbild uz neatbildāmu jautājumu ar "jā". Un jautājums skan "vai te ir visi tie cilvēki, attieksme, ziņas, algoritms (!!), kas tviterī?"


Lai arī atbildi uz viņa paša postulēto "kāda poiltiski ir šī vai tā Latvijas daļa?" es personīgi neguvu, Jānis Lazovskis ir piegājis ar datu analītiķa skatu pagājušā oktobra vēlēšanu rezultātiem. Padaudz datu analīzes žargona un tehnisku jēdzienu.


Miks nolēma, ka varētu pamēģināt nobraukt ar ciskudrilli vienā piegājienā 330 kilometrus izturības piedzīvojumu braucienā Velorealitāte. Un Mikam rakstīt sanāk tīri jauki.


Paul Krugman (jā, tā paša) 1978. gada papīrs "The Theory of Interstellar Trade (1978)". Aizraujoša lasāmviela. Viss ir vairāk vai mazāk pašsaprotami, bet salikt kopā pašam nebija ienācis prātā.

This paper extends interprlanetary trade theory to an interstellar setting. It is chiefly concerned with the following question: how should interest charges on goods in transit be computed when the goods travel at close to the speed of light? This is a problem because the time taken in transit will appear less to an observer travelling with the goods than to a stationary observer. A solution is derived from the economic theory, and two useless but true theorems are proved.


Kāpēc ASV iepirkšanās centri bieži vien mēdz izbeigt savu eksistenci, kamēr Eiropā tie mirst daudz retāk?


Kārtējais mēģinājums padarīt dzīvi vieglāku tiem, kuriem riebj domāt par ēst gatavošanu, bet nav iebildumu ēst neradoši - "The Sad Bastard Cookbook".


Pulkstenis, kurš katram pulksteņlaikam ir piemeklējis dziesmu no spotifaja ar šo konkrēto pulksteņlaiku nosaukumā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt