✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Saišveidīgais dižieraksts #32

2023. gada 19. decembrī, 1 komentārs

Pēdējo reizi tikāmies (paskatās pierakstos) septembra izskaņā. Paldies labajam cilvēkam, kurš turpina rakstīt par laikapstākļiem Vikipēdijā. Ja piemirsies — var paveldzēties atmiņās par ekstra silto rudeni. Bet ko tur daudz par niekiem. Pie lietas!


Velosipēdists no Tarvastu Igaunijā ar paštaisītu koka velosipēdu, 1912. 📷 Johannes Pääsukes
Velosipēdists no Tarvastu Igaunijā ar paštaisītu koka velosipēdu, 1912. 📷 Johannes Pääsukes

Neapšaubāmi Prince of Persia ir sasodīti ikoniska datorspēle no astoņdesmitajiem. To var pavisam godīgi tagad uzkapāt arī pārlūkā. Vai zināji, ka internets ir saglabājis arī video, kuros tiek filmētas kustības, kuras vēlāk tika pārnestas kā animācija spēlē?


Kamēr pie spēlēm — nedaudz tracinoša, bet tai pat laikā ieraujoša spēlīte, kur divi dīvaiņi mēģina savā mašīnā dabūt ledusskapi.


Tuvojošās brīvdienas nozīmē vēl vienu spēlīti. Puzlīti. Deju soļi, kuri ir jāizpilda, lai panāktu pēdiņu vietiņas. The Last Dance.


Perspektīvai ir vērts vismaz uzmest aci tam kā ceļo saules gaisma. Reālajā laikā. Kas nozīmē, ka video pēc 8 minūtēm un 18 sekundēm mēs palidosim garām Mēness orbītai, bet vēl pēc divām sekundēm nonāksim uz Zemes.


Vai atceries dejojošo bēbi, kuru nedaudz komercializēja Alija Makbīla? Napsteru? Laikus, kad Netflix biznesa modelis bija DVD noma? Friendster, kura ideja mūsu lokalizētajā versijā kļuva par Draugiem? Šajā lapā ir iespējams pa gadiem skrollēt cauri interneta laikmeta artefaktiem.


Fotogrāfs Trevor Traynor vienu no savām sērijām ir veltījis avīžu kiosku un to pārdevēju fotografēšanai daudzviet pasaulē. Visi darbi ir apskatāmi viņa lapā.


Nu un bigu galā varētu uztaisīt ēst. Pankūkas, saki? Vajag olas. Olām vajag vistas. Vistām vajag kūti, ēdienu un sešus mēnešus. Miltiem vajag graudus, kuriem vajag zemi un visu ko citu. Īsāk sakot - izvēlies ēdamo, norādi laiku, cik tev ir un aidā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Sergejs Bižāns

2023. gada 20. decembrī, plkst. 14:01

Paldies par saiti uz Trevora fotogaleriju. Iespaidīgi skaisti!