✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: Lord of the Rings - Return of The King

2004. gada 16. janvārī, 25 komentāri

Vakar Coca-Cola Plaza lielajā zālē 19:15 sākās nepilnas četras stundas garš fināls trīs gadus ilgušajai gaidīšanai. Daži hailaiti no filmas.

  • Rādot to, kā Smīgulis tika pie varenā gredzena, es biju visnotaļ šokā par milzīgo līdzību starp filmā esošo Golumu/Smīgolu un jaunības dienu Smīgolu.
  • Golums ir elitārāk uztaisīts nekā otrajā filmā (detalizētāk un reālistiskāk).
  • Blakus sēdošā meitene, kuras dzīves aizraušanās ir zirgi, lielās kaujas laikā visu laiku bēdājās par nabaga zirdziņu likteni. No animals were harmed during the filming of the trilogy.
  • Manā kinoapmeklētāja karjerā šī bija otrā filma, pēc kuras zāle aplaudēja. Pirmā bija Lord of the Rings - The Two Towers.
  • Fināls, kā jau grandioza eposa ekranizācijā bija stipri par garu. And those, who did not die, lived happily ever after.
  • Gendalfs prot ne tikai burt, bet arī vicināt savu koku īsti ķīniešu stilā.
  • Dikti perfekta un skudriņas izaisoša izveidota zirnekļmātīte (laikam). Visu šausmu filmu monstri nobāl.
  • Lielā ļaunā acs patiesībā ir prototips visiem koncentrācijas nometņu prožektoriem.
  • Sems, kā izrādās, nav gejs un viņa reproduktīvās spējas komplektā ar sievu ir pārsteidzošas.
  • Golumam, neskatoties uz stipri bojātajiem zobiem un spēka eliksīra — lielā ļaunā gredzena neesamību, ir drausmīgi labs sakodiens.
  • Nazgulu lidpūķi rezultātā izrādījās galīgi vārguļi esam. Paši nazguli arī neizceļās ne ar kādām ekstrām un izturību.
  • Gimli kā vienmēr jokupēterojas uz nebēdu, lai arī pirmajā filmā prieks par šī tēla ekrānisko realizāciju bija stipri lielāks.

Absolūta sajūsma. Kaut ko tik iespaidīgu es vēl nebiju redzējis. Sākot ar pilsētām un beidzot ar labo un ļauno armijām un to sadursmes rezultātiem — kaujām.

Es nestādos priekšā, kad un vai vispār redzēšu vēl iespaidīgāku filmu.

Atšķirībā no pirmās un otrās daļas, teitan datorefektu mākslīgums nebija tik ļoti acīs krītošs.

Visā visumā, filmai pieci lācīši ar plusu. Kam kam, bet trešajai daļai making of alkstu redzēt. Gaidīšu kad Uldim atnāks attiecīgais DVD.

Sajūsma par filmu negaist vēl tagad. Un tas, manuprāt, kaut ko nozīmē.

Nu ko, gaidām no Pītera Džeksona prīkvelu The Hobbit: Or, There and Back Again.

P.S. Forum cinemas lielajā zālē attēls laikam jau ekrāna un zāles izmēru dēļ šķiet mazliet nekvalitatīvs (salīdzinot ar mazajām zālēm). Bet tas laikam ir tāpēc, ka kaut kas tomēr ir jāpakritizē.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar poligons

2004. gada 16. janvārī, plkst. 11:11

Pirmā un otrā daļa man patika daudz, daudz labāk. Starp citu, es visu laiku iesmeju par vienu no galvenās lomas tēlotāju līvu taileri, kura katrā daļā parādās aptuveni 10 minūtes.

Gravatar ieva

2004. gada 16. janvārī, plkst. 11:21

atsauksme no pavisam cita skatpunkta, proti, maneejaa;) saistaas ar vienu vieniigu paarmetumu - paaraak gara taa filma tomeer bija, taa ka prasaas piippauzi lai vareetu koncentreeties taalaak, jo beigaas jau nonaacu taadaa staavoklii, ka centos nepamaniit piem. to ka Frodo ir atlipushas vinnja gumijas plikaas peedas u.tml.:))

Gravatar Arturs

2004. gada 16. janvārī, plkst. 11:33

Atminos aplausus arī "Gladiatora" un "Green Mile" seansos

Gravatar skuba

2004. gada 16. janvārī, plkst. 11:37

Gendalfs māk ne tikai vicināt nūju, bet arī nūjas galā esošo lampiņu ielēdzxot, aizbaidīt ļaunos lidpūķus (tiesa gan to vinš izmantoja tikai vienreiz po mojemu ) :DDDD

Gravatar lasītājs

2004. gada 16. janvārī, plkst. 11:40

manā seansā arī bija aplausi uz šo filmu. vēl šogad bija aplausi pēc tears of the sun. iekš forum cinemas ir mājīgi un cilvēki jūtas daudz brīvāk nekā kaut kur rīgas centrā uz barona vai elizabetes ielas iespundēti mazā ūķī. pirms gada man likās nafig rīgai kino monstru, bet šodien es domāju uz kādu kino mēs vispār gājām, ja mums nebija šis?

Gravatar Delf

2004. gada 16. janvārī, plkst. 12:01

man ar patika filma - sedeju 4. rindaa - tomer gan bija ekrans pa lielu :( vajadzeeja vismaz kaadaa 10. a to sanaak baig daudz galva jaagriezh pa stuuriem :)

PS: aplausu nebija...

Gravatar Optron

2004. gada 16. janvārī, plkst. 12:32

pirms pēdējās cīņas pie vārtiem, meitenīte, kas sēdēja man blakus apraudājās :)

filma ir nedaudz par garu- popkorns ātri izbeidzās

Gravatar kac

2004. gada 16. janvārī, plkst. 12:48

noskatiijos, ieprieksheejaas daljas jau biju aizmirsis, sizhets skjita kkaads murgs, bet nu to lielo kauju skatu deelj it kaa jau bija verts skatiities. tie ir izdevushies. aa un tas Gendalfs man skjiet ir suudiigs burvis. ar to mietinju tikai puukjiishus pabaidiija un viss. vareeja jau kkaadu uguns bumbu uzlaist vai kko taadu

Gravatar es_pac

2004. gada 16. janvārī, plkst. 13:57

Grandiozi, pat apzinoties, ka daudz kas no tā ir datora veikums. Kaujas skati - graujoši. Un vispār - grūti attieksmi izteikt vārdos.

Režisoram turpmāk vajadzētu filmēt seriālus, drāmas, vai vispār ar kino vairs nenodarboties, jo ļoti šaubos vai viņam kādreiz izdosies radīt kaut ko vēl tik izcilu. Kaut vai tādēļ, ka diez vai kaut kur var izrakt šāda tipa sižetu filmai.

Gravatar Namtar

2004. gada 16. janvārī, plkst. 14:09

Nu filma bija uztaisiita smuki, bet idejiskaa zinjaa pavisam neizteiksmiigi. Nedaudz krita uz nerviem liriskaas atkaapes ar paleeninaajumiem, buutu daudz aatraak beigusies ja vislaik neraadiitu paleeninaati. Aplausi zaalee nav raadiitaajs. Cilveeki nav diezko gudri padevushies. Ja tur raadiitu kaadu gjeniaalu filmu tad neviens pat neietu. Nu izklaidei shitaa varbuut ir ok, kautgan nevareetu teikt ka no vinjas baigaas pozitiivaas emocijas vareetu smelties. Kaujas ir uztaisiitas ok tikai tad ja tu pienjem ka taa ir pasaku filma citaadaak taada jaashana zilonjiem virsuu liekas nedaudz patupa.

Gravatar vaaks

2004. gada 16. janvārī, plkst. 14:58

a cik garas rindas pie kasēm??? negribās drūzmēties...

Gravatar lasītājs

2004. gada 16. janvārī, plkst. 15:00

Namtars: "..Kaujas ir uztaisītas ok tikai tad ja tu pieņem ka tā ir pasaku filma citādāk tāda jāšana ziloņiem virsū liekas nedaudz patupa."

Tev bērnība laikam smaga bija ;]

Gravatar ml

2004. gada 16. janvārī, plkst. 15:23

ļoti žēl, ka nebija kaujas par Šīru, visu laiku gaidīju, kad hobiti viens otru kaus nost un viņu zeme izdedzināta būs, tb pārāk labs tas happy end bija

Gravatar mrlobber

2004. gada 16. janvārī, plkst. 15:43

Filma jau visnotaļ iespaidīga, man patika...

... bet, tā kā "neveiksmīgi" gadījās izlasīt grāmatas angliski vispirms, it sevišķi šī 3. daļa man tomēr neradīja tādu spriedzi, kādu biju iztēlojies. Un viens no tiem lielākajiem trūkumiem, manuprāt, bija tas, ka filma tā arī nespēja attēlot to, cik patiesībā bīstami bija Nazgūli un kādu iespaidu tie atstāja uz cilvēkiem, kaut vai parādoties tuvumā.

Tāpat arī filmā netika attēlots tas, ka Gondoras aplenkums notika pilnīgā ļaunuma radītā naktī, Gendalfam grāmatā bija tādi vārdi "The darkness has begun. There will be no dawn". Tādā ziņā uzbrukums Helms Deep otrajā filmā likās krietni vien iespaidīgāks.

Arī Eovīnas cīņai ar Lord of the Nazgūl pietrūka grāmatas attēlotā dramatisma.

Bet nu, tās visas tikai manis paša iekšējās sajūtas.

Kas attiecas uz to garo nobeigumu, jau 3. grāmatas vidū ar Sauronu arī bija cauri, tā ka filma tikai sekoja Tolkīna sižetiskajai līnijai, neredzu tur neko sliktu.

Kaut kur dzirdēju baumas, ka cīņas par Shire būšot iekļautas extended DVD edition, bet neko konkrētāk nezinu.

Gravatar agressor

2004. gada 16. janvārī, plkst. 18:10

neesmu bijis ne uz star wars, ne uz lord of ze rings ne uz matrix (iņemot pirmo) un esmu lepns par to, ka neskatos MANUPRĀT figņas

Gravatar kugis

2004. gada 16. janvārī, plkst. 18:22

agressor, bet tu nemaz neesmi tās redzējis, bet jau (!!!) zini, ka figņas. Yeah, izcelties ir superkūl...

Gravatar kugis

2004. gada 16. janvārī, plkst. 18:22

agressor, bet tu nemaz neesi tās redzējis, bet jau (!!!) zini, ka figņas. Yeah, izcelties ir superkūl...

Gravatar Smejmoon

2004. gada 16. janvārī, plkst. 22:44

Kugis: Esmu redzējis 2-4 variantus LOTR un 3 variantus Matrix. Figņas.

Par vienu no tām esmu maksājis naudu. Nenožēloju tikai tapēc, ka tā meiča vēl 2 gadus vēlāk to filmu atcerās.

Saki man, kad 3 sērija filmai ir bijusi laba, ja pirmās divas figņas?

P.S. Starwars gan gribētu redzēt - a, to nevar saprast, kapēc amīši ir tādi kā ir.

Gravatar Kugis

2004. gada 16. janvārī, plkst. 23:42

Smejmoon, es nestrīdos par to vai filmas ir figņas vai nav. Runa ir par to, ka cilvēks zina jau iepriekš - nemaz nepaskatoties tās - ka filma ir figņa. Arī man Matrix un SW nepatīk, taču sāka nepatikt pēc tā kā tās noskatījos...

Gravatar Outlawz

2004. gada 17. janvārī, plkst. 07:55

viss skaidrs. eksperti nolasiijushies :)

Gravatar lav

2004. gada 17. janvārī, plkst. 16:12

Pirmais Matrikss mani <i>aizgrāba</i>, otro neredzēju, trešais likās stulbs... Pirmā Gredz.Pav. daļa samulsināja ar savām "nekādajām" beigām, trešā bija itin laba, bet otrā tomēr iespaidīgāka! Tagad varēšu lasīt grāmatu...

Gravatar hm

2004. gada 17. janvārī, plkst. 22:31

mans mīļākais moments bija tas, kad tas ļaunais uz pūķa teica - no man can kill me! un kārtējo reizi pierādījās senā patiesība, ka sieviete NAV cilvēks ;]]]]

Gravatar rxc

2004. gada 19. janvārī, plkst. 09:16

njaa, neiekachaaja kautkaa... nez... buus jaasadabuu filma ieksh diskiem un jaapacholee, taa leenaam mieriigi, ar piippauzeem:)

aaa - tajaa visaa pasaakumaa dikti patikaas kaa tas veiklais shaaveejs elfs ziiloni nolika gar zemi, tas bija riktiigi smuki:)

Gravatar Grrr

2004. gada 19. janvārī, plkst. 10:08

Runa ir par to, ka cilvēks zina jau iepriekš — nemaz nepaskatoties tās — ka filma ir figņa.

Tieši tā. "Filmu redzējis neesmu, bet pāris vārdus pateikšu." A la LTV.

Gravatar Mamuts

2004. gada 20. janvārī, plkst. 12:10

Man patika šī filma, lai gan jutos apbēdināts, ka Tolkīna skaistais darbs šitā apgrizīts: tas, ka Šīras atbrīvošana no Sarumana bandas vispār nav pat pieminēta, ir nopietns trūkums. Ļoti patika Gendalfa iejāšanas skats Minas Tiritā un arī Gondoras uguņu iedegšanas aina. Arī manā seansā pēc filmas zāle aplaudēja. Bija to vērts, acīmredzot.