✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

PHP freimworki

2005. gada 7. jūlijā, 5 komentāri

PHP pavisam noteikti trūkst spēcīga bundlēta freimvorka (PEAR ir tikai un vienīgi ne pārāk standartizēts klašu kopums). Tieši tas pats attiecas uz extensijām un visnotaļ decentralizēto naming conventions. Galu galā - funkcionālā programmēšana, lai arī bieži vien ātrākā un ērtākā izstrādes metodika, uzliek savus ierobežojumus.

Bet iet cauri visiem eksistējošajiem PHP freimworkiem nolūkā tos izvērtēt un atrast sev piemērotāko ir kvests mūža garumā. Ne tikai tāpēc, ka to ir drūmais tūkstotis. Arī tāpēc, ka ik dienas rodas jauni :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar wx

2005. gada 7. jūlijā, plkst. 16:57

funkcionālā programmēšana ir pavisam kas cits (LISP zini?), nejauc ar PHP niekiem (visvienkāršākā imperatīvā programmēšana).

http://en.wikipedia.org/wiki/Functional_programming

Gravatar čačeris

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 12:10

Jā jā, funkcionālā programmēšana ir jautri. LU studenti ML arīdzan pazīst. :)

Gravatar bubu

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 20:52

Tie pazīst arī SCHEME (LISP-veidīga f.valoda)

Gravatar Sm

2005. gada 24. jūlijā, plkst. 17:39

"It's not even clear what "framework" means in PHP".

Gravatar lasītājs

2005. gada 25. jūlijā, plkst. 15:14

PHP tos freimvorkus simts gadus nevajag. PHP pārāk strauji attīstās, lai tie freimvorki būtu apgūšanas vērti. Tikko viņi izlien no alfa versijām un tikko tu esi tos apguvis, iznāk PHP versija ar super jaunām fīčām un tas freimvorks salīdzinājumā ar to, kā viņš varētu skriet, izmantojot jaunās fīčas, bremzē pamatīgi.