✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Physics on screen

2006. gada 10. oktobrī, 18 komentāri

Mazs ieskats kādā MIT projektā, ar kura palīdzību var veidot vienkāršus fizikālus modeļus. Bērna autiņos un, it kā, nekā perekruta, bet varētu būt incanti paspēlēties. Redzot, cik ātri attīstās tehnoloģijas, kuras praktiski ir saistītas tikai un vienīgi ar ievadi, izmantojot bakstāmos, gribās ko tādu sev. Vai nu parastu planšeti, vai arī tablet pc, vai arī iekš video redzamo nejēgā dārgo interaktīvo projektora ekrānu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar interesents

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 09:56

Laacz, vai vari luuc iemest linku sourcam - kur par to vairaak info?

Gravatar laacz Autors

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 10:06

interesents: source ir youtube. Tas, ja pareizi saprotu, skaitās viens <a href="http://www.media.mit.edu/research/" title="MIT Media Lab: Projects List Database" rel="nofollow">MIT Media Lab projektiem</a>. Diemžēl, man, ieraugot to visu projektu apjomu, pazuda cerības kaut ko atrast, jo nav tik daudz laika. Dažu projektu anotācijas izlasīju un sirsnīgi noslienāju klaviatūru ar domu <q>what if</q> :)

Gravatar Gacha

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 11:36

Gan pēc gadiem 30 (latvijā, citur ātrāk) šādi būs katrā fizikas kabinetā.

Gravatar esirback

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 12:39

intresanti paskatities, tikai jeegu tam visam gan nesaskatu...

Gravatar mad gremlin

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 15:25

izskatās ka ar šito animācijas zīmēt tikpat viegli kā bērnudārzā. atliek vien patecināt siekalu.

Gravatar PHz

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 17:33

The Incredible Machine nākotnes versija ;)

Gravatar gustavs

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 18:57

eu. mums taču skolā sola interaktīvo projektoru (citi sauc arī partāfeli). patiesībā 4 (četras). tipa skaitās IM dabaszinību projekts vidusskolām. mums solīja ka apmēram tā kā redzams šajā video, notiks arī mūsu skolā- fizikas, ķimijas, matemātikas un bioloģijas kabinetos. nu vispār jau solīja ka ar šo mācībugadu jau būs, bet jāgaida.

Gravatar Piu-

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 20:14

štrunts ar to ekrāni. Ar tādu pergu paspēlēties gribētos... (: Ja vēl var cmuki uz video exportēt...

Gravatar parrymason

2006. gada 10. oktobrī, plkst. 20:18

Njā, uzreiz paliktu interesantāk mācīties fiziku. Mums jau arī klasē tads brīnums (interaktīvā tāfele) ir uzlikts, tikai līdz kaut kam tādam vēl ilgi jāgaida.

Gravatar mmk

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 10:28

kruta. ar nosacījumu, ka programmas simulācija ir izstrādāta perfekti un atbilstoši realitātei.

Gravatar lapsa

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 16:53

Mums skolā (ĀVģ) jau ir tāda interaktīvā tāfele ar projektoru un visu pārējo. Būtībā vēl vajag tikai to programmu, un nekādi 30 gadi nav jāgaida.

Gravatar JurKa

2006. gada 12. oktobrī, plkst. 11:36

a interesanti, kaa taam ripojoshajaam bumbinjaam definee svaru? kaa atsperes stiepshanaas koeficientu? kaut kaa diivaini liekas, ka dzheks saziiimee visu uz taafeles un ripo, bet ja vajag noraadiit konkreetu parametrus, kaa tad darbojas? bet ideja jau vienkaarshi dieviiga, dziivee vareetu skoleeniem pareeaadiit kaa kas darbojas. vismaz dziive buuutu zaljaaka, nekaa manaa laikaa, kad bija jaaiedomaajas un sausi uzdevuumi jaapilda. :)

Gravatar laacz Autors

2006. gada 12. oktobrī, plkst. 11:39

JurKa: Ir defaultie parametri, kurus var mainīt pēcāk katram uzzīmētajam elementam atsevišķi.

Gravatar INGRIDA

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 15:16

Labdien! ļoti, ļoti un ātri, ātri būtu nepieciešama praktiska informācija par interaktīvajām tāfelēm. Pirkums jāizdara steidzīgi, bet katrs reklamē izplatītājs savu preci. Vai jūs nevarētu pakomentēt kādi rādītāji tur jāskatās un kāds modelis vēlamākais. Lielvārds reklamē, bet praktiķi saka, ka neesot laba. Lūdzu padalieties pieredzē!