✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Universal OpenSocial

2008. gada 26. martā, komentāru vēl nav

Oktobrī rakstīju par OpenSocial projektu, kas bija Gūgles iniciatīva. Dažos vārdos to var nosaukt par izstrādes platformu, ar kuras palīdzību varēs taisīt universālas aplikācijas, kuras integrēt jebkurā no servisiem. Tas nozīmē, ka pietiek vienu reizi izstrādāt aplikāciju, lai tā darbotos kā Gūgles, tā Friendster, Hi5, Linkedin, MySpace, un citos servisos.

Rakstu jums tālab, ka gluži vai vienas nakts laikā par dalību šai projektā ir paziņojuši arī tādi tēli, kā Yahoo un News Corp. Yahoo pēkšņā draudzība pret Gūgles produktu varētu būt radusies dēļ Microsoft spiediena, ar kuru viņi vēlās panākt Yahoo atdošanos (iegādi).

Nav noslēpums, ka Microsoft ir diezgan cieši sadraudzējies ar Facebook. OpenSocial projekts ir tāda kā Facebook Platform universalizācija, kas jau vien norāda uz diezgan nopietnu nevēlēšanos atļaut šim produktam dominēt sociālo tīklu un pakalpojumu tirgū. Yahoo solis izskatās diezgan izmisīgs, taču gana tālredzīgs.

Redzēs, kā tas viss izvērtīsies. Sāk kļūt aizvien interesantāk.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt