✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ziema

2009. gada 5. janvārī, 15 komentāri

Man ellīgi patīk ārā valdošais laiks.

Pēdējos gadus laikapstākļi ziemu ir transformējuši neprognozējamā gadalaikā. Mazos apjomos, bet tomēr šad un tad nav skopojušies nedz ar stipri negatīvām temperatūrām, nedz ar sniega kaudzēm aiz loga, taču pa retam ir izdevies abus šos kādreiz ziemai tik raksturīgos parametrus manīt vienlaicīgi. Tad, nu, ar lielu baudu nu jau vairākas dienas es priecājos par spēcīgajiem mīnusiem un daudz sniega.

Gluži vai kā dziļajā bērnībā, kad daudzcentimetrīgs sniegs bija pati par sevi saprotama lieta vairāku mēnešu garumā. Kad pie mīnus divdesmit skolu apmeklēt nevajadzēja, taču visa diena tika pavadīta pagalmā izcīnot capture the flag reālās dzīves versiju, laužot modernās stūrējamās plastmasas ragavas un sakot paldies pensionāram, kurš laipni stiepa ūdeni un lēja uz kalna, lai bērniem slidkalniņš top.

Tiesa, ir nepatīkami blakus efekti. Jelgavā, kas jau izsenis ir slavena ar augstu cauru gadu atsaldētu autobraucēju skaitu, pirms šķērsot jebkuru virsmu, kuru kāds varētu izmantot par brauktuvi, vajag izpētīt tuvīno apkārtni. Populāri ir paralēlā parkošanās no pretējās joslas ar roķenes palīdzību. Jebkura krustojuma izņemšana ar to pašu rokasbremzi ir pašsaprotama lieta. Tādējādi jāuzmanās ir ne tikai uz braucamās daļas, bet arī citviet - neiet pārāk tuvu brauktuvei, būt acīgam un uzmanīgam uz gājēju pārejas un gājēju luksoforiem pat tad, ja tuvumā neredzi nevienu, kā arī daždesmit kvadrātmetru mazajā autostāvvietā pie manas mājas kāds pamanās noignorēt tur ar apdomu izvietotās permanentās bedres un izpildīties tā, ka klupšus krišus nākas tēlot gazeli un lēkšot prom. Lieki piebilst, ka, pirms iet no veikala uz automazgātuvi Jelgavas lielajā Statoilā, ir nepieciešams ne tikai pavērties uz visām iespējamajām debess pusēm, bet arīdzan ieklausīties - vai neskan kāds caurs izpūtējs, nešvīkst kādas pērnas ziemenes. Un tikai tad uzmanīgi, maziem pārskrējieniem šķērsot placi. Jo tie, kas atsaldēti visu cauru gadu, ziemā atsaldējas vēl manāmāk.

Aizmirsu piebilst. Viena lieta, tiesa, laiku pa laikam manās skaidu pilnajās smadznenēs atgādina par realitāti. Bez visiem superīgajiem ziemas priekiem, janvāra vidū es saņemšu jauno apkures rēķinu. Kā gāja ar iepriekšējo, jau rakstīju. Tad mēneša vidējā gaisa temperatūra bija normālos plusos. Decembris bija vēsāks. Janvāris solās būt supervēss. Pierēķinam klāt jauno PVN (kas, tiesa, nekādu mega lielu pieaugumu pats par sevi nedos) un voilà...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar valcha

2009. gada 5. janvārī, plkst. 11:16

:) Izraisīju smaidu teksts ar Taviem priekiem par zemo temperatūru utt., kontekstā ar neseno rakstu par dārgo apkuri Jelgavā. :) Gan jau tas ļaunums izmaksās vēl + 15 LS (ja ne vairāk, ņemot vērā jauno PVN). Bet cerēsim jau uz labāko.. :)

Gravatar laacz Autors

2009. gada 5. janvārī, plkst. 11:29

Valcha, jā, es piemirsu pierakstīt par naudām. Ša pielikšu :>

Gravatar guntisdk

2009. gada 5. janvārī, plkst. 11:48

Par ziemu - trāpīts desmitniekā! Mēģinu ķert šos mirkļus. Tiešām sen nav baudīta tā "īstā un pareizā ziema" , kādai taj vajadzētu būt! Par raksta otro daļu - sen gan nav nācies būt Jelgavā, taču izklausās pēc tā, ka CP tur vispār neko nedara [kā arī nākas secināt to, ka vispār nekad neko nav darījuši!...]. Skumji :(

Gravatar laacz Autors

2009. gada 5. janvārī, plkst. 11:49

gunti, tie braucēji nereti ir no pašiem CP'istiem vai tiem ļoti pietuvināti cilvēki, kā arī kāds kādu ietekmīgu CP'istu caur kādu vienmēr pazīst un sevišķi neraustas no iespējamām sekām. Daždesmit latu ķepā vai mīksts izraksts no administratīvo pārkāpumu komisijas...

Gravatar Ešs

2009. gada 5. janvārī, plkst. 12:08

jāseglo sava huļiganka un jābrauc ciemos :D

Gravatar laacz Autors

2009. gada 5. janvārī, plkst. 12:15

Jā, Eš. Paķer kādu dzērienu līdzi :)

Gravatar Mr. Black

2009. gada 5. janvārī, plkst. 12:21

Man patiik kaa Tu raksti - Tava liteaaraas izpausmes forma. Tas nedaudz sasildiija manus nosalushos seekliniekus.

Gravatar krivik

2009. gada 5. janvārī, plkst. 12:23

Nu par slidināšanos CP īsti neko piesiet nevar, varbūt tikai brīdināt, agresīvās braukšanas tur nav, ceļi netīrīti, mašīna saslīdēja, un ar to saruna beidzas.

Gravatar oligarhs

2009. gada 5. janvārī, plkst. 12:48

tak panjem, iemaacies braukt un pamegini ar noraut rokjeni, tad tu tos atsaldenjus sapratisi, tak ziemas prieki saakushies!

Gravatar Glupais

2009. gada 5. janvārī, plkst. 13:12

Vispār jau krustojumus ar roceni ņem tikai pusatsaldēti idioti ar priekšpiedziņas hlamiem. Īsti vīri ar RWD un AWD krustojumos nebremzē! :D

Gravatar juura

2009. gada 5. janvārī, plkst. 15:59

Par to roķenes raušanu tu trāpīji labi, es kā reiz uz servisu aizbraucu, to sataisīt. Tā arī teicu, ka grūti braukt bez roķenes :). Vienīgais es uz ielas tā retāk to lietoju, jo visādi nosniguši lāči, pieliekušies, paslepus no visām pusēm uzglūn ar ļaunu domu paberzēties gar bamperi vai auto spārnu, tāpēc laižu uz kartingu trasi, Jelgavā un tur atraujos pa pilnam. Lai pasākums būtu vēl jautrāks ņemu trosi, saitēju āķim klāt, otru galu pie riepas, brāli riepai virsū, un ar labi padarīta darba sajūtu spiežu pedāli grīdā. Galvenais tik neaizmirst ka viņš tur ir :) ... lai gan viņa bļāvieni dzirdami arī mašīnā (sajūsmas :) ).

Gravatar Irtāds

2009. gada 5. janvārī, plkst. 17:27

Jā! Ziemas prieki sākušies, bet ne visur Latvijā sniegs ir virs 5cm citviet ir pat mazāks, bet ledus..mmmmm. ledus tas gan ir visur. :) Jā tiem kam ir mašīnas tie saprot īstos "lielopuiku" priekus ziemā. Pietam tagad arī dzen ezeri piesaluši tā kā viss notiek. Un domājams arī 40% no trakajiem ielas slīdētājiem ir pārmetušies uz kādu slidenāku ūdenstilpni, nevis baida tantes, onkas un tevi :D

Bet par to policiju var skatīties dažādi. Ir dažādi policisti ar dažadiem uzskatiem. Kāds tev uzsmaidīs, kāds ir gatavs tev paņemt pēc pilnas programmas, kuram viss vienalga vai tev zieams prieki, vai vnk saslīdēja.

:) p.s. Izbaudam ZIEMU !

Gravatar ZBH

2009. gada 5. janvārī, plkst. 19:41

varam riikot prognoz sacens par jauno reekin, kurs preciizaak uzminees. no mans vecais+25.83Ls galaa (ar visiem PVN) :)

Gravatar ZBH

2009. gada 5. janvārī, plkst. 19:43

Glupais : iist viir iraid tie, ko IRSI tip sacenees atsaldeetie ar priekspiedzinaam pogaa aaraa? :g:

Gravatar noisex

2009. gada 5. janvārī, plkst. 23:01

februari vel nebus klat akcize par kurinamo mazutu?