✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Trubiņbūšana

2010. gada 14. jūnijā, 26 komentāri

Ja ticēt atsauksmēm, tad pašlaik nepārliecinošā rītā uzmeklēt tuvāko CP posteni un palūgt viņiem ļaut iepūst trubiņā ar mērķi noskaidrot savu promiļainību nav iespējams - jebkurš šādas idejas realizētājs tiekot labākajā gadījumā pasūtīts. Kā tā? Varbūt ukazu laiks izdot, ka jebkuram interesentam, uzrādot derīgu jebkuras kategorijas vadītāja apliecību šāda iespēja netiek liegta un pienākas pēc likuma?

No otras puses, kā jau zināms, ne vienmēr promiles ir tās, kas nosaka spēju vadīt transportlīdzekli (vai tās neesamību). Ja šķiet, ka ir grūti, pie stūres labāk nesēsties. Ibo, var gadīties, ka promiles ir pieļaujamajās robežās, taču fiziskais nogurums un sliktā pašsajūta tomēr neļauj sekmīgi piedalīties tai ceļu satiksmē.

Taču, pirmajā rindkopā minētais varētu kaut par procentu, bet tomēr samazināt reibušo skaitu pie stūres.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar piu

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 10:01

mhm, un tad pret rītu čaļi no bāra pa taisno dotos uz CP mērīt, kam lielāka promile (:

Gravatar koko

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 10:05

Domāju, ka nav īpaši neviena interesēs to atļaut. Tad cilvēki ar šaubīgumu ies pārbaudīt un līdz ar to toč noguruši sēdīsies pie stūres. Labāk, ja jūtas vēl noguruši, lai baidās!

Gravatar ddd

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 10:06

es vakar ~600km ar auto norullēju pa latviju un tikai uz beigām, jau atpakaļ rīga sapkārtnē ieraudziju 1 cpp ekipāžu. smagā rītā var nākties 3 dienas pa mežū meklēt cpp kādu :D ja vine uz 112 neuzzvanīsi un neizsauksi pūšamo ;) jauns pakalpojums - zvani uz 2345 un izsauc pūšamo uz mājām :D

Gravatar Kaspars

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 10:08

Ar šādu situāciju pats saskāros un man laipni atbildēja, lai piebraucu ar mašīnu un tad varēšu iepūst- šādu iespēju protams neizmantoju. Problēma ir tajā, ka visas šīs pārbaudes maksā un kas tad apmaksās dzērāj šoferu interesi? Jo pretēji var sanākt, ka CP pārbaužu budžets beigsies daudz ātrāk kā iecerēts. Ja paliekam pie pašfinansētām pārbaudēm, tad tagad arī ir tāda iespēja- nopirkt alkometru (normāli sākas ap ~100Ls) un nebūs jāmeklē un jāapgrūtina CP darbinieki. Otra iespēja ir nepopulāra- nedzert 

Gravatar laacz Autors

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 10:43

Kaspar, vai tad beztrubiņas pūšamierīcei arīdzan ir kaut kādas mežonīgas izmaksas par pūtienu? Un galu galā - viena izglābta dzīvība tomēr nav gluži vienkārši novērtējama naudā, IMHO.

Gravatar RedStar

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 10:44

Vai arī tieši otrādi. Savairosies tādi šoferīši, kuri būs pie stūres sēdušies maķenīt pirms tam ierāvuši un gribēs zināt - vai vēl vienu glāzīti atļauties vai nē? Vienkārši, ja norma ir 0.5 promiles, tad pārāk daudzi pie stūres gribēs sēdēt ar 0.499.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 10:52

RedStar, tas ir cits jautājums. Ir ļoti grūti notrāpīt dzērumu ar 0,01 promiles precizitāti. Manis ieteiktais varētu darboties kā prevencija, principā.

Gravatar Unce

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 12:05

Kaspar! Vajadzēja piebraukt ar mašīnu, tikai sēdēt pasažiera vietā ;)

Gravatar sid.id

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 13:34

Ir mēģināts pajautāt šādu pasākumu no CP, bet puši kategoriski atteicās atļaut iepūst, jo visi pūtieni reģistrējoties kaukur, un tad esot vesela kaudze ar makulatūru jāraksta, jo, ja gadījumā ir promiles pāri atļautajām, pretim esot jābūt soda kvītij un laikam arī arestam, vai kā tās lietas tur notiek. Mēģinājums piedāvāt piecīti nevainagojas panākumiem. HVZ kā tur viņiem tas ir. Vai nu nevēlēšanās vai tiešām ūber birokrātija

Gravatar Whiskas

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 13:55

Tā viš i' - jaunajos alkometros ir digitālā atmiņa un Tavs pūtiens "virs 0,5 promilēm" tur parādīsies. Respektīvi - priekšniecība jautās: kas tas? kur protokols?

Īstenībā tagad CP ekipāžas ir tiktāl aprīkotas ar visādām kontroles uzpariktēm, ka pašam piedāvāt piecīti "lai atpirktos" ir liels risks - ja uzrausies uz ieraksta, tad ekipāžai var nākties Tevi sašņorēt par kukuļdošanas mēģinājumu.

Gravatar wildd

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 15:27

Tā bik dīvaini liekas visa tā padarīšana ar skaidrošanos priekšniekam, ka redz ir rādījumi, kas pāri 0.5 promilēm, ka tāpec, nevar iedot iepūst, utt... Jautājums, kur tad paliek tie mērījumi, no kuriem cilvēki atpērkas? :D

Gravatar klanis

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 16:38

Varbūt pēc 15 min pats cēpists iepūš otrreiz. Ir tak tāda opcija - ja 1. reizē ir par daudz, var pagaidīt 15 min un pūst otrreiz. Ja tad ir zem atļautā, tad jāpalaiž.

Gravatar RedStar

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 16:51

"Ir ļoti grūti notrāpīt dzērumu ar 0,01 promiles precizitāti." Par to es nemaz nešaubos. Noteikti vērā jāņem arī mērītājaparāta kļūdas faktors. Pie pirmajiem mentiem aparāts varbūt rādīs vienu skaitli, bet pie otrajiem gan jau mazliet citādāku. Toties dzērāja optimisms parasti tiecas uz bezgalību līdzīgi kā devītnieku rindas normā 0.4999999 :) Efektīvs varbūt šis prevencijas mehānisms varētu būt tad, ja pārbaudīties gribētājs mentiem būs spiests par to samaksāt kādas nelielas naudiņas, piemēram 50 santīmus. Tas tīri tāpēc, lai atsijātu visādus prikolistus un deģenerātus.

Gravatar Didulis

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 18:52

laacz, tev grūti atsēdēt? Pieredze, taču <a href="http://laacz.lv/2008/09/01/lacis-zaglis-izolators/" rel="nofollow">tev ir</a>. Pieej pie pašvaldībniekiem un sāc neadekvāti uzvesties, <a href="http://www.apollo.lv/portal/news/articles/205993" rel="nofollow">aizturēs par sīko huligānismu</a> un noteikti iekļaus pārbaudi ar trubiņā pūšanu. Būsi noskaidrojis cik promiles tev asinīs. Ar ko tu būtu sliktāks par mūsu "kultūras" ļaudīm, varbūt pēc tāda gājiena, tev pat iedalīs savu stūrīti "Gaismas pilī", kā savējam. ;-D

Gravatar Optimus

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 22:31

Es Igaunijā, Hījumā, šādu procesu redzēju! Tā bija svētdiena, un gāja uz beigām kaut kāds liels koncerts. Laukuma malā stāvēja CP busiņš, un diezgan daudz igauņu nāca pie viņiem iepūst tajā aparātā. Es pats to no malas vēroju visai izbrīnīts. Piemēram pienāca trīs vairāk mazāk iereibuši čaļi, visi trīs iepūta, un tādā veidā tika noskaidrots, kurš ir pietiekoši skaidrs, un vedīs pārējos divus mājās. Pie tam - pie CP busiņa nebija jāpiebrauc ar auto, visi nāca ar kājām. Toties, policistiem nebija jāsēž krūmos slēpnī - viņi vienkārši klausījās radio, vēroja situāciju un deva gribētājiem iepūst tajā aparātā. Starp citu - tas bija tāds aparāts, kur bija nepieciešams iepūst, neliekot to iemutni pie lūpām vai mutē.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 22:32

Optimus, nu, redz, atkal jau igauņi priekšā :)

Gravatar Atis

2010. gada 14. jūnijā, plkst. 23:07

Man ļoti bieži pēc alus vakara no rīta būtu interesanti uzzināt kas vēl manī ir palicies...

Gravatar ajaj

2010. gada 15. jūnijā, plkst. 00:02

Kkā jau man to pašu teica, ka jāreģistrē pūtienu, ja būs promiles, bet tad cita ekipāža teica, ka tik traki neesot un ļāva... Un tad nu beigās - kā labāk tikt pieķertam un braukt reibumā vai uzzinātā tādā pārbaudē?

Gravatar `rolandinsh`

2010. gada 15. jūnijā, plkst. 13:30

hm... tas varētu būt maksas pakalpojums no CP puses :) Interese apmierināta Nav izniekoti valsts līdzekļi ziņkārīgajiem "sacensību" dalībniekiem agrā rītā pēc bāra.

Gravatar Jurz

2010. gada 15. jūnijā, plkst. 13:40

Gadījumos, kad kāds atpērkas par pūtienu sava daļa tiek arī priekšņiekam un visai pārējai ķēdītei, tāpēc arī ir relatīvi vienkārši tikt no "neērtā" ieraksta ierīces atmiņā vaļā.

Gravatar valcha

2010. gada 15. jūnijā, plkst. 15:20

willd "Jautājums, kur tad paliek tie mērījumi, no kuriem cilvēki atpērkas? :D"

-> Nesen TVnetā rakstīja, ka pieķerti poliči ar veciem norakstītiem alkometriem. No tādiem arī noteikti ir iespēja atpirkties, jo tie nav uzskaitē, neviens nenolasa to rādītājus.

Gravatar Varis

2010. gada 15. jūnijā, plkst. 23:32

Nevajag lieki sarežģīt dzīvi ne sev, ne līdzcilvēkiem. Ja esi lietojis alkoholu, nākamājā dienā pie stūres nesēdies. Vislabāk nelietot spirtotos dzērienus vispār!

Gravatar kautkasdumš

2010. gada 17. jūnijā, plkst. 17:33

nu tas ir kautkas izcili ... tā kā bebis... pieaudzis cilvēks, kam smadzeņpods kautkcik strādā pats sapratīs ko un kad var .... ak jā, pareiz, šajos laikos jau visas elementārās lietas ir sačakarētas un pārvērstas par ūbersarežģītām, diemžēl

Gravatar e-remit

2010. gada 20. jūnijā, plkst. 13:46

Pēc idejas, ja būsi kājām, iepūtīsi un būs pietiekamas promiles, Tevi var mierīgi paņemt par to, ka sabiedriskā vietā esi nepiedienīgā stāvoklī. Tur gan parasti CP tos nesavāc.

Gravatar modric

2010. gada 28. jūnijā, plkst. 15:22

Kādreiz tīras iedzimtās ziņkāribas pēc gribēju to gadžetu :) iepirkt, bet pēc konsultācijām ar zinošiem cilvēkiem noskaidrojās, ka pat Ls-300-500 vērtie tādi sūdi vien esot - neprecīzi, pēc vien "iepūtiena" bezmaz vai diennakti jāvēdina, un max ko var parādīt esot tikai 1.5 - 2 - 2.5 0/oo

Tie ko tirgo par lašiem 40 vispār esot Bārbijas - vai drīzāk Kena - ekipējums.

CP verķi maksājot tūkstošus, un piedevām tos privātpersonām nepārdod - laikam jau augšminēto 21-valcha iemeslu dēļ.

PS - man gan vadītāja apliecības nekad nav bijis, tā kā problēma ar braukšanu šmigā vnk nepastāv :)

Gravatar piepe

2010. gada 21. jūlijā, plkst. 10:57

Alcoscan 6000 http://url.nav.lv/?1953374499 - iesaku. Ebrejā ap ~50ls.