✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Teleseriāli šosezon

2010. gada 23. septembrī, 27 komentāri

Kamēr turpinām vai turpināsim skatīties visādus tur “The Big Bang Theory”, “Lie to Me”, “Criminal Minds”, “Chuck” (starp citu, teju vai absolūts revamps), “How I Met Your Mother”, kā arī citus sātana veidojumus, šosezon ir pamanījušies parādīties daži jaunumi.

Tai pat laikā nesmādēju arī sevis neredzētus, taču citu ieteiktus seriālus seriāliņus. Laika gan nav diži daudz, ko skatīties, taču laiku pa laikam kādu tūrīti pa epizodēm izveicu.

Nevaru apgalvot, ka zemāk esmu pieminējis visu, jo atmiņa man ir tāda kāda tā ir (skat. priekšpedējo rindkopu šai lapā). Varbūt esmu sev svēti nosolījies paskatīt kādu ražojumu, bet pēcāk ij aizmirsis, ij aizmirsis varētu būt. Un varētu būt arī aizmirsis. Ja nu nekas no iepriekš uzskaitītā, tad varētu būt piemirsis.

BBC ir pacenties un realizējis divus lieliskus lielbudžeta pilnmetrāžas dažsēriju projektus.

Tādi viņi ir, tie jauniņi Holmsi un Vatsoni
Tādi viņi ir, tie jauniņi Holmsi un Vatsoni

Pirmais bija Šerloks. Domāju, ka sers Arturs Konans Doils kapā apmierinoši ņurd. Seriāls ir paķēris visus personāžus, pārnesis uz mūsdienām un glauni adaptējis, diezgan būtiski samazinot galveno varoņu vecumu. Uz pārlieku loģiskā un latenti talantīgā Džona H. Vatsona, M.D. un diezgan hausīgšeldōniski ekscentriskā Šerloka Holmsa īpatnējās draudzības fona tiek šķetināti dīvaini noziegumi.

Ak jel, protams, ka jāpiemin mūždien raizēm par savu brāli pārbagātais Maikrofts. Un, kas pašsaprotami, pats-pats-pats-pats ļaunumu ļaunums - Moriartijs, kurš ir izdevies gana labs. Piestrādājuši briti ir pie sava nacionālā lepnuma. Tiesa, ir pamatotas aizdomas, ka filmēts nav Beikerstrītā 221B, jo nekas pat no ārpuses neizskatās kaut attāli līdzīgi tam, kā tur bija, kad šo vietu apmeklējām klātienē.

Seriāls šosezon ir piedzīvojis trīs pusotru stundu garas epizodes, un BBC sola, ka tas atgriezīsies rudenī. Tiesa, nākamgad.

Neizdevās atrast seriālu raksturojošu bildi
Neizdevās atrast seriālu raksturojošu bildi

Pēc Šerloka BBC man neļāva atslābt. Ēterā tika laists un man tika iebarots seriāls “Vexed”. Stāsts ir par netipisku policistu partneru pāri, no kuriem viens ir vairāk līdzīgs Duhovnijam no “Californication” - absolūts seksists, bezatbildīgs un policista darbam nepiemērots. Visas trīs šīs sezonas epizodes manai gaumei bija īsteni labi piemērotas. Humors ir neganti melns, sižets gana aizraujošs, lai arī vietām gauži paredzams.

Starp citu, zinātāji bez pūlēm atpazīs Dženu no “IT Crowd”.

Viens no daudzajiem patīkamajiem akcentiem ir bezjēdzīgais visu zinošais un varošais lokālā piepolicijas krogus īpašnieks. Tas, tiesa, atsita kādu citu filmu vai seriālu, kur arī bija bārmenis, kurš visu zināja iepriekš.

“Vexed” man atgādināja, ka atkārtoti jāizvelk apputējušais DVD disku sets un jānoskatās nepelnīti un nekaunīgi izbeigtais “Keen Eddie”.

Nosaukums, miests un vecis visam pa priekšu. Vecis.
Nosaukums, miests un vecis visam pa priekšu. Vecis.

Neesmu paguvis iepazīties, taču HBO (tieši šis kanāls ir atbildīgs par lielu daļu megaseriāliem un to rezultātā nozagto dzīvi) ir laiduši klajā pirmo epizodi no kārtējā sava mega grāvēja, kura atbildīgajos cilvēkos ir arīdzan Martins Skorsēze (tas pats, jā) - “Boardwalk Empire”. Nevaru spriest, bet treileris pavisam noteikti radīja konkrētu vēlmi kaut kad atrast laiku un noskatīties.

Un tagad (iz)laideni pārejam pie mazāk svarīgā bez lielām biužām un citām izvirtībām.

Tiem, kam pie sirds gāja “The Lost”, domāju, ka patiks arī “The Event”. Man šie visi lostveidīgie, fāstforvardveidīgie un priznbreikveidīgie sižeti derdz. Savulaik ar palielām pūlēm noskatījos “Heroes” pirmo sezonu.

Esmu pamanījies pasavērties dažu labu pavecāku un izbeigtu seriālu. No tiem man patīk divi. “Reaper” - patīkami sabalansēts ar tikai vienu kaitinošu elementu - gribu-negribu-nevaru-bet-gribu tipa meiteni. Seriālam ir tikai divas sezonas. Vēl tīri labi tīk “The Big Shots”, kas arī var skumji lepoties tikai ar vienu pašu nabaga sezonu. Tas, savukārt, ir tāds kā vīriešu seksa un lielpilsētas analogs.

Starp citu, ik pa laikam paskatos arī šīs sezonas agrīno jaunpievedumu “The Gates”, kas ir kārtējais vampīrseriāls un nupat jau mazliet sāk kļūt pārmuhļīts.

Savukārt, ja nu kāds ir izsalcis pēc kaut kā vienkāršāka un tuvāka, tad var aiziet un legāli novilkt visu “1000 jūdžu” raidījumu sezonu ierakstus: laipni lūgtum.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar jam

2010. gada 23. septembrī, plkst. 08:53

Pa kuru laiku, pa kuru LAIKU?

Gravatar 2G

2010. gada 23. septembrī, plkst. 09:16

> Starp citu, zinātāji bez pūlēm atpazīs Dženu no "IT Crowd".

Ūja, ūja, kur tad Tu šamo iekš "Vexed" atradi? :)

Gravatar spic

2010. gada 23. septembrī, plkst. 09:17

Kurā eta, interesanti, vietā zinātāji atpazīs Dženu no IT crowd?!

Gravatar xxx

2010. gada 23. septembrī, plkst. 09:44

it crowd 4 sezona arī jau iznākusi.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 23. septembrī, plkst. 09:58

Hmm, tik tiešām, laikam būšu sajaucis aktrises. Damn.

Gravatar Wise

2010. gada 23. septembrī, plkst. 10:09

Ja kādam gāja pie sirds "Band of Brothers", tad nu tagad ar Toma Henka un Stīvena Spīlberga pūliņiem ir tapusi versija par to pašu kariņu tikai citā frontē, konkrētāk "The Pacific". Protams pēc "Band of Brothers" jebkura līdzīga filma liksies vāja atblāzma, bet pāris vakarus var nosist.

Gravatar marss

2010. gada 23. septembrī, plkst. 10:17

seriāli ... tā ir tiešām mazohistiska laika nosišanas metode :D es labāk uz filmām pavelkos, tur vismaz ir sākums, iztirzājums un nobeigums vienā vietā, nevis n-tās sezonās bez nobeiguma :)

Gravatar evin

2010. gada 23. septembrī, plkst. 10:53

atsevišķas 1000 jūdžu "sezonas" ir gandrīz niespējami skatīties dēļ operatora darba ("o, kas tas, zoom poga? yay!!"). kas ir traki žēl, jo tēma/saturs ir pat ļoti saistoši.

Gravatar Reinis

2010. gada 23. septembrī, plkst. 12:31

No jaunajiem, manuprāt, vērā ņems varētu būt "Undercovers" kas ir J.J.Abrams veidojums (Lost, Fringe), tad jau 1/2 sezonu gaisā ir "Haven", pēc Stīvena Kinga noveles "Colorado Kid" motīviem veidots mistikas, crime veidojums, kas sanācis diezgan labs un par lielu pārsteigumu "Covert Affairs" arī ir skatāms.

Gravatar martins

2010. gada 23. septembrī, plkst. 12:44

Man topā ir sitcomi - lēta un ātra izklaide, un tie amerikāņu humori man kaut kā baigi patīk. Manā sarakstā bez pieminētajiem "The Big Bang Theory" un "How I Met Your Mother" ir vēl "30 Rock"

Gravatar Unce

2010. gada 23. septembrī, plkst. 14:45

Šerloku es noskatījos, bet man nu tā so so. Es tagad skatos "Lie to me" - nu baigi patīk. Bet no jaunajiem sāku skatīties "Nikita"

Gravatar es

2010. gada 23. septembrī, plkst. 16:09

Mja, skatos visus pirmajā rindkopā pieminētos (un ne tikai). Chuck jaunā sērija tiešam likās dīvaina. Reaper ar' bij labs seriāls, par kura pārtraukšanu biju sarūgtināts. Broadwalk empire mazliet izskatās pēc HBO atbildes uz AMC Mad Men (kas starp citu ir ļoti labs seriāls). Nu tādā ziņā ka vēsturisks. AMC vispār ir maz seriālu, bet tie ir izcili. Piemēram arī Breaking Bad. Man vēl patīk USA seriāli (Burn notice, White collar, tagad arī Covert affairs) Nesen sākās Weeds jaunā (jau sestā) sezona, kurai pēdēja sērija bija ļoti laba. No komēdijām šodien (vakar Amerikā) iznāca Modern family jaunā sezona). Jāgaida The office un Parks and recreation.

O izrādās, ka Fringe arī jau rīt būs.

Gravatar es

2010. gada 23. septembrī, plkst. 16:11

Ā un pilnīgi aizmirsu Deksteru. Tas varētu būt mans mīļākais seriāls.

Gravatar Jānis.Sky

2010. gada 23. septembrī, plkst. 16:21

No relatīvi neseniem jaunumiem ļoti labs ir arī seriāls "glee".

http://www.imdb.com/title/tt1327801/

Gravatar nosaukums

2010. gada 23. septembrī, plkst. 16:24

jaa.. Modern Family bij labs, un jaunaa sezona ar saakaas ok, par to "Boardwalk Empire" kautkaa jau garaam sleedzot pamanīju un nedaudz paskatījos īstenībā man liekas vesturiskā daļa tur ļoti labi ielikta.. cik sapratu īsumā par Atlantas sausā likuma laikiem kad principā viss šiem bijis pofig, un par cilvēku kas aiz tā visa stāv... teorētiski ne-mafija.. bet reāli nelegāls pilsētas vadītājs (bij gabals ka Atlanta uzplauka dēļ neleglalām izklaidēm tajā laikā, visi brauca vienkārši atpūsties ~ Las Vegas) tāka pagaidīšu lai sakrājas 1 sezona un ta būs jaiepērk. Tas undercovers gan likās sviests, un jaunā Nikita.. ar nelikās pārliecinoša (fun fact... biju nejauši iemaldījies setā kad šie filmēja kautkādas Nikitas epizodes Toronto :) )

Gravatar nosaukums

2010. gada 23. septembrī, plkst. 16:32

mad men nedaudz par drūmiem palikuši, pēdējās sērijās izskatās šie attapušies, iet atpkaļs uz pirmās sezonas fīlingu. Glee - nesaprotu kas cilvēkiem pavelk. Dexter beidzu ~ 3 sezonas skatīt.. .nope. paldies. un vakar sāku skatīt - Better With You, cik sapratu kautkāda radītāju saistība ar "Friends" ... (.. hmm bet "Joey" bij glaīga izgāšanās,.. nu redzēsim) Vispār smieklīgi ka tik daudz jaunu seriālu.. bet nu teiksim The Whole Truth devu tieši ~ 30 sekundes lai pārslēgtos un saprastu ka nebūs ... :)

Gravatar Dunduks

2010. gada 23. septembrī, plkst. 17:24

No detektīviem es esmu šobrīd iekritis "Closer", jauks un bez pārmērīgiem vipendroniem :-)

Gravatar ImissimI

2010. gada 23. septembrī, plkst. 20:43

Stargate Universe s02 arī gaidu :)

Gravatar evin

2010. gada 23. septembrī, plkst. 21:30

+1 "The Closer", tiešām kvalitatīvi, ar cilvēcisku piesitienu, un reizēm vitamīn-smieklīgi (nāk prātā epizode kādā no iepriekšējām sezonām kur figurēja "dead hooker in a cop's coffin").

Vēl kritiķi slavē "The Wire", bet tā jau ir vēsture (un torterentēs pieejāmā A/V kvalitāte tā ne visai).

Gravatar jk

2010. gada 24. septembrī, plkst. 09:49

Vēl no sitkomiem Čakam Lorijam (jā, jā tas pats kas The Big Bang Theory veido) ir jauns sitkoms - Mike & Molly (storijs par diviem resnīšiem kas cenšas notievēt). Un vēl no jaunajiem serčikiem Terriers labi paķēra.

Gravatar rv

2010. gada 24. septembrī, plkst. 10:45

jā, BBC šerloks bij ļoti funny. tikai.... likās, ka nedaudz tikai gīkiem un frīkiem saprotams :)

Gravatar Mārcis

2010. gada 24. septembrī, plkst. 16:50

Šonedēļ sāku skatīties Mad Men. Lielisks!!

Noskatījos arī Little Britain USA. Arī labs! Tagad jāskatās pirmās trīs sezonas, kas nav USA.

Gravatar Jānis Polis

2010. gada 24. septembrī, plkst. 17:47

Rubicon iesaku no jaunajiem. Reitingi gan nav spoži, diez vai vairāk par sezonu izvilks.

Gravatar Uupis

2010. gada 26. septembrī, plkst. 23:39

Šodien pabeidzu skatīties sezonas jaunpienācējus.

No rīta skatījos "Boardwalk Empire", likās, ka tas un "Mike & Molly" būs sezonas favorīti, bet tikko pabeidzu "Lone Star" - noteikti mans sezonas favorīts. Iesaku ikkatram.

Gravatar Kamazs

2010. gada 27. septembrī, plkst. 15:26

The Wire ir awesomākais krimiķ-seriāls ever. Tieši ar šo es sāku novērtēt HBO seriālus. Un iekš BoardwalkEmpire ir Omārs Littls! Jē!

Tagad skatos OZ. Tas arī HBO un arī ir labs.

No jaunajiem gaidu "Walking dead" un, protams, Stargate Universe otro sezonu. Man oriģinālais stārgeits nepatika, bet šitas ar savu pseido-reālismu un inčīgajiem galvenajiem varoņiem reāli aizrāva.

Gravatar Esc

2010. gada 29. septembrī, plkst. 16:19

Varu minēt vēl vienu angļu seriālu, kas nez kāpēc paslīdējis garām plašākai publikai - The Deep. Zinātniskās fantastikais seriālis ar dažām angļu zvaignēm (viena no tām ir Dž. Nesbits!). Sižets: zinātniskā ekspedīcija ar jaunākās paaudzes zemūdeni dodas pētīt Ziemeļu okeāna dibenu :) , cita starpā vēlas noskaidrot arī iepriekšējās zemūdenes likteni. Ass sižets, negaidīti pavērsieni un krievu "zinātnieku" dalība manās acīs padarīja šo seriālu par 2010.g. labāko atradumu. Vēl varu ieteikt Rubicon - nesteidzīgs, bet dziļš seriāls ar sevī ievelkošu atmosfēru. Tāpat ar savu atmosfēru un sulīgu sižetu izcēlās "Justified", "Scoundrels" Chuck arī joprojām uzjautrina

Gaidu Stargate Universe, "V" 2. sezonu, Caprica protams.

No jaunajiem patika hawaii-five-0. Atmetu skatīties Nikita pēc 2 sērijām - Nikita galīgi nesaista, mazā bijusī narkomāne ar ne :) Covert affairs, Haven, Persons-unknown - nu tā, kopā ar čipšiem aizies :)

Gravatar IvarioLV

2010. gada 29. septembrī, plkst. 17:15

Kaut LNT sāktu rādīt jaunākās sezonas Supernatural :(