✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Vektorizācija

2011. gada 31. maijā, 11 komentāri

Dažs labs gan jau ka ir saskāries ar nepieciešamību vai vēlmi rastra attēlu (jpegu, png, gifu, ko nu tur vēl) pārveidot par vektoriem. Šādiem nolūkiem ir programmas, kas to ar dažādiem panākumiem prot darīt. Ieraugot mazmazītiņu vai klaji pikselizētu attēlu, protams, visi atmet ar roku. Vai nu pārzīmē par jaunu, vai arī ignorē. Bet ne čaļi Johannes Kopf (Microsoft Research) un Dani Lischinski (The Herbrew University). Acīmredzams, ka viņi, saskatījušies CSI, nolēma, ka megazūms tomēr ir iespējams un, kas būtiski, algoritmizējams.

Depikselizētie invāderi. Ōsam.
Depikselizētie invāderi. Ōsam.

Gribiet vektorizēt iebrucējus no Invaders spēlītes nevis pa pikseļiem, bet kā pludlīniju zīmējumu? Aber, lūdzu. Protams, tā kā oriģinālā attēla pikselizācijas līmenis tomēr prasa diezgan lielu improvizācijas devu, tad rezultāts ir gana stilizēts. Taču, neapšaubāmi, tas ir vairāk nekā lielisks. Ar piemēriem un pašu algoritmu var iepazīties šai PDFā. Realizācijā nekāda dižā raķešu zinātne nav.

Ja jau par pētījumiem un interesantām štellēm, tad garāmskrienot ir vērts pieminēt arī šo rakstu par poligonālo karšu ģenerāciju. Un stāstiet vēl man, ka universitāte un R&D ir velta laika nosviešana.

P.S. Atradu arī video salīdzinājumus!

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Vilx-

2011. gada 31. maijā, plkst. 10:53

Ahh, attēlu apstrāde! Tā vienmēr ir interesanta štelle! :)

Gravatar bubu

2011. gada 31. maijā, plkst. 11:28

Protams, ka nav velta laika nosišana. Mums darbā gandrīz puse darbinieku ir R&D (jauni algoritmi, idejas, implementācijas) - sēž visu dienu un domā :) Laiku pa laikam veido kādu prezentāciju vai dokumentu.

Gravatar bubu

2011. gada 31. maijā, plkst. 11:28

Sajaucos - tā gandrīz puse ir tikai R, ne D.

Gravatar Smic

2011. gada 31. maijā, plkst. 14:38

OK, kur ir links uz spraudni :)

Gravatar TQ

2011. gada 31. maijā, plkst. 15:30

Diez kā izskatītos "plūdlīnizētais" Laacz? (tas kurš sēž pirms http://) :)

Gravatar Maadinsh

2011. gada 31. maijā, plkst. 16:54

Ieraugot bildi rakstā, pirmā doma bija tāda pati, kā TQ. Publika pieprasa lāci! :D

Gravatar Kirils

2011. gada 31. maijā, plkst. 17:06

nākamais solis būtu animācija. t.i. no kustīgiem pikseļiem , kas mainās reizi sekundē, pāriet uz kustīgiem vektoriem, kas plūstoši mainās piem. 60 reizes sekundē.

P.S. Tā kā mūsu dzīvē spama ir pār pārēm un viens no tā veidiem ir automātiski ģenerēts komentāru spams, ar kuru mocīties man ir apnicis, tad esmu ieviesis ierobežojumu.

Komentēt varēs tikai tie, kuriem ir pārlūkā ir JavaScript atbalsts. Lielākā daļa (sūrie 99,999 procenti) lieto pārlūkus, kuriem šis atbalsts ir. Ja Tu esi tai niecīgajā nelietotāju daļā, tad nāksies vien iztikt bez iespējas komentēt.

Gravatar usver

2011. gada 1. jūnijā, plkst. 14:20

bubu: Gūglē jau strādā? :))

Gravatar daGrevis

2011. gada 3. jūnijā, plkst. 13:14

Būtu interesanti redzēt kādu video klipiņu kā vektorus pārveidotu. Kaut vai ar 60 FPS.

Gravatar tm

2011. gada 9. augustā, plkst. 21:53

gan citādāk, bet kad man ievajagās pabakstīt pikseļus, tad es caur inkscape
path -> trace bitmap

un tad tur var sabakstīt un pēc tam operēt ar vektoru. http://imgur.com/rwR6c

strādā tīri ok