✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Slimā valsts

2003. gada 7. martā, komentāru vēl nav

Protams, ka vakardienas ziņa par jauno noteikumu projektu (Noteikumi par reprogrāfisko reproducēšanu ar kopējamām iekārtām (izņemot skenerus) maksājamās atlīdzības lieluma noteikšanu).

TV*Net,

NRA,

un pati

Kultūras Ministrija maksājamās atlīdzības lieluma noteikšanu, iekasēšanu un izmaksāšanu"").

Nu mūsu valdība tiešām ir sapisusies meklējot budžeta lāpīšanas iespējas. Vai arī nemeklējot? Pēdējā gadījumā man vienkārši nav vārdu.

Vēl varēja saprast (precizēšu — pieciest) projektu par nodevu no katras ievestās matricas, videokasetes un velnsviņzinkāvēl. Smieklus izraisīja piedāvājums aizliegt lietot mobilos telefonus likumā definētajās publiskajās vietās (ASV tās ir kino, teātri, etc, bet pie mums — faktiski visur citur arī). Tagad es raudu.

Tad nu ko nu knapināties. Ieviesīsim nodevu par monitoriem (pieliksim pie tiem skaitītājus, kas skaitīs to darbības laiku), par ķerrām, jo ar tām var pārvadāt visu, ko vien sirds kāro, sienas — jo uz tām var uzrakstīt (pārzīmēt monu līzu) visu, ko kāro, zīmuļiem un guaškrāsām, jo ar tām var rakstīt aizsargātu materiālu.

Un kāpēc jūs, izdrāztie likumdevēji, esat tik deģenerējušies, ka nespējot cīnīties ar pašu pirātismu, tagad liksiet ciest visiem? Tā teikt — izmantosiet pirātismu savā labā.

Te pat pasaka par Robinu Hudu nestāv i ne līdzās. Atņemsim naudu visiem, atdosim to bagātajiem.

[...]

Iekasētā nodeva pēc tam kā atlīdzība tiks izmaksāta autoriem un izdevējiem.

[...]

Ūja. Un kuriem tieši? Tiks sadalīta līdzīgās daļās? AKKA/LAA berzē roķeles. Kuru liekuma rādiuss ir gigantisks.

Update: Un tagad pašiem autoriem un tos pārstāvošajiem kantoriem būs izdevīgi celt pirātisma līmeni. Būs iemesls prasīt lielāku nodevu, jo ir lielāki zaudējumi…

Update2: Pats projekts:

PDF

un

MS Word.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt